fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Nouă unități de învățământ din Prahova sunt neautorizate sanitar

Citește Și

- Reclamă -

In perioada 04.09- 07.09. 2017, in baza Ordinului nr. 281/31.08.2017 emis de Institutia  Prefectului Judetului Prahova, DSP Prahova a participat la actiuni  de verificare a stadiului de pregatire al unitatilor de invatamant pentru desfasurarea in bune conditii a anului scolar 2017-2018 impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova , Directia Sanitara Vaterinara si pentru Siguranta Alimentelor Prahova, Inspectoratul pentru situatii de Urgenta  Prahova.

SCOPUL ACTIVITATIIDerularea activitatii din unitatile de elevi si prescolari in conditii igienico-sanitare optime, pentru prevenirea aparitiei bolilor transmisibile, precum si pentru prevenirea  sau agravarea bolilor cronice;

- Reclamă -

OBIECTIVUL ACTIUNII DE CONTROL:Verificarea stadiului de pregatire si conditiilor igienico-sanitare din unitatile de invatamant.

  1. CONSTATARI

Au fost verificate 19  unitati de invatamant dintre care 8  unitati fara autorizatie sanitara de functionare si 10 unitati cu  autorizatie sanitara de functionare.

Tipurile de  unitati de invatamant neautorizate sanitar la sfarsitul anului scolar 2016/2017  au fost:        – gradinite cu orar normal = 4; – scoli primare si gimnaziale  = 5

- Reclamă -

Acestea  sunt localizate  in mediul rural (Soimari – Magura, Lopatnita  ) – 4 , Lapos-1,  Provita de Sus -1, Aricestii Rahtivani – 2) si urban (Comarnic-1 ) .

Controalele igienico-sanitare au vizat urmatoarele aspecte:

– existenta autorizatiei sanitare de functionare;- starea cladiriilor;- starea terenului pentru activitati in aer liber( joaca sau sport);- modul de aprovizionare cu apa potabila( sursa, retea , distributie );- starea spatiilor de invatamant (sali de clasa, laboratoare, ateliere, laboratoare,biblioteci);- controlul medical periodic al personalului angajat;- starea de igiena  a  grupurilor sanitare ; – modul de colectare si evacuare a  reziduurilor lichide fecaloid-menajere; modul de colectare si evacuare a reziduurilor solide menajere (in sali de clasa,in intreaga unitate);- dotarea cu materiale si ustensile pentru operatiunile de curatenie –dezinfectie;  insusirea de catre personalul de ingrijire  a notiunilor fundamentale de igiena

In urma controalelor  au fost constatate urmatoarele deficiente :

- Reclamă -

– cladire partial degradata la nivelul acoperisului, cu miros pregnant de mucegai la interior  (Gradinita cu orar normal sat Izvoru, com. Provita de Sus) ;

– terenul pentru activitati in aer liber  neamenajat,  cu gard imprejmuitor incomplet, fara aparate de joaca la gradinite (ex: Gradinita Lopatnita,Scoala primara Lopatnita, Gradinita Soimari, Gradinita Posada, Gradinita Izvoru- Provita de Sus, Scoala  Stoenesti, );

– lipsa aprovizionare cu apa potabila prin instalatii proprii de distributie : (Gradinita Izvoru – Provita de Sus, Gradinita Lopatnita, Scoala Lopatnita, Gradinita Magura, Scoala Magura- Soimari );

– sali de grupa/clasa neigienizate, cu pavimente neraschetate, nelacuite sau  subdimensionate pentru numarul de copii inscrisi  ( Gradinita Posada, Scoala Gimnaziala Aricestii Rahtivani, Scoala gimnaziala Magura, Gradinita Magura );

– grupuri sanitare de exterior neigienizate,  fara cai de acces betonate, fara racord la apa : ( Scoala si Gradinita Lopatnita, Scoala si Gradinita Magura,  Gradinita Izvoru-  Provita de sus ( lipsa apa) , Gradinita Posada ( 2 cabine ecologice din care una deteriorata);

– grupuri sanitare  folosite in  comun de scoala si gradinita: (Scoala  Lopatnita si Magura );

– lipsa autocontrolul calitatii apei potabile din sursa proprie ( Scoala gimnaziala Soimari) -spatiul pentru depozitarea temporara a reziduurilor solide menajere nu este amenajat conform legislatiei in vigoare ( platforma betonata prevazuta cu sifon de scurgere a apelor de spalare, ingradita, cu racord la o sursa de apa pentru intretinerea igienica)  si nu se respecta ritmul de evacuare mentionat in legislatie:  majoritatea unitatilor de invatamant.In urma controalelor au fost incheiate procese-verbale, in prezenta conducerii unitatilor de invatamant,  cuprinzand recomandari si termene de indeplinire .

  1. RECOMANDARI :
  2. a) depunerea documentatiei pentru obtinerea autorizatiei sanitare de functionare (pentru unitatile de invatamant neautorizate) ;
  3. b) finalizarea lucrarilor de reparatii si igienizare a cladirilor ;
  4. c) salubrizarea si amenajarea terenului ;
  5. d) reprogramarea salariatilor in vederea efectuarii controalelor medicale periodice ;
  6. e) repararea instalatiilor sanitare ( apa curenta si canalizare );
  7. f) asigurarea apei potabile din alte surse autorizate, acolo unde nu exista retea de distributie a apei curente ;

g.) realizarea actiunilor de dezinfectie-dezinsectie-deratizare;

  1. h) igienizarea grupurilor sanitare si vidanjarea foselor septice;
  2. i) aprovizionarea unitatilor cu substante biocide in cantitati suficiente si avizate sanitar;
  3. j) verificarea calitatii apei provenite din sursele proprii.

CONCLUZII: In prezent la nivelul judetului Prahova sunt 9 unitati de invatamant neautorizate sanitar, care nu pot fia autorizate daca nu-si remedieaza deficientele constatate.

SINTEZA  ACTIUNII DE VERIFICARE A

CONDITIILOR IGIENICO-SANITARE  IN UNITATI DE INVATAMANT DIN LUNA SEPTEMBRIE

2017

In conformitate cu Ordinul Institutiei Prefectului Judetului Prahova nr. 281/31.08.2017, inregistrat la D.S.V.S.A. Prahova sub nr. 13097/31.08.2017, referitor la verificarea modului de aplicare si respectare a actelor normative in vigoare, in vederea desfasurarii in conditii optime a Programului Guvernamental „ Lapte – corn” s-a efectuat un control comun cu reprezentanti ai DSP, ISU  si  ISJ Prahova, la urmatoarele unitati de invatamant scolar si prescolar:

  1. Scoala de Arte si Meseii, loc. Baltesti, judetul Prahova

Unitatea detine autorizatia sanitara de functionare nr. 258/02.10. 2009 emisa de catre D.S.P. Prahova. In anul scolar 2017 – 2018 au fost inscrisi 73 elevi la clasele de invatamant gimnazial, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Scoala cu clasele I – VIII, loc. Soimari, judetul Prahova

Unitatea functioneaza in baza autorizatiei sanitare nr. 384/11.10.2009 emisa de catre D.S.P. Prahova. In evidentele supuse verificarii se afla inscrisi 80 elevi la clasele primare, 116 la gimnaziu si 44 copii la invatamantul prescolar, ce urmeaza a  beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Scoala cu clasele I – IV, loc. Magura, com. Soimari, judetul Prahova

Unitatea de invatamant functioneaza fara autorizatie sanitara de functionare.

In anul scolar 2017 – 2018 au fost inscrisi 25 elevi la clasele primare, si 20 copii la clasele de invatamant prescolar, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Scoala cu clasele I – VIII, loc. Lopatnita, com. Soimari, judetul Prahova

Unitatea de invatamant functioneaza fara autorizatie sanitara de functionare.

In anul scolar 2017 – 2018 au fost inscrisi la clasele primare 25 elevi  si 20 copii la clasele de invatamant prescolar, ce urmeaza a  beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Scoala Gimnaziala, loc. Aricesti, judetul Prahova

Unitatea de invatamant functioneaza fara autorizatie sanitara de functionare.

In evidentele supuse verificarii se aflau inscrisi la clasele de invatamant prescolar 185 copii iar la gimnaziu 167 elevi, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Scoala Gimnaziala, loc. Stoenesti, judetul Prahova

Unitatea de invatamant functioneaza fara autorizatie sanitara de functionare.

In evidentele supuse verificarii se aflau inscrisi 64 elevi la clasele primare si 73 la gimnaziu, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Gradinita cu Program Normal ,, Crai Nou ”, loc. Ploiesti judetul Prahova

Unitatea detine autorizatie sanitara de functionare eliberata de catre D.S.P. Prahova, care nu s-a prezentat la momentul inspectiei. In anul scolar 2017 – 2018 au fost inscrisi 88 copii la clasele de invatamant prescolar, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Gradinita cu Program Prelungit Nr. 28 ”, loc. Ploiesti judetul Prahova

Unitatea functioneaza in baza autorizatiei sanitare de functionare emisa de catre D.S.P. Prahova si a documentului de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor emis de catre D.S.V.S.A. Prahova pentru obiectivul cantina. In evidentele supuse verificarii se afla inscrisi 210 la clasele de invatamant prescolar, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn” si de servire a mesei.

  1. Colegiul National Ion Luca Caragiale, loc. Ploiesti, judetul Prahova

Unitatea functioneaza in baza autorizatiei sanitare de functionare emisa de catre D.S.P. Prahova si a documentului de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor emis de catre D.S.V.S.A. Prahova pentru obiectivul cantina. In evidentele supuse verificarii se afla inscrisi 378 elevi la gimnaziu, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn” si 78 elevi inscrisi pentru servicii complete cazare/servire a mesei.

  1. Liceul Teoretic si Tehnologic, loc. Comarnic, judetul Prahova

Unitatea de invatamant functioneaza in baza autorizatiei sanitare nr. 34/11.11.2016, emisa de catre D.S.P. Prahova. In evidentele supuse verificarii se afla inscrisi 232 elevi la clasele primare si 180 la gimnaziu, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Gradinita cu Program Normal  Comarnic, judetul Prahova

Unitatea functioneaza in baza autorizatiei sanitare nr. 27/14.11.2014 emisa de catre D.S.P. Prahova. In evidentele supuse verificarii se aflau inscrisi 17 copii la invatamantul prescolar, ce urmeaza a  beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Gradinita cu Program Normal Posada, loc. Comarnic, judetul Prahova

Unitatea de invatamant functioneaza fara autorizatie sanitara de functionare.

In anul scolar 2017 – 2018 au fost inscrisi 12 copii la clasa de invatamant prescolar, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Scoala cu clasele I – VIII, loc. Provita de Sus, judetul Prahova

Unitatea detine autorizatie sanitara de functionare nr. 278/08.10.2009, eliberata de catre D.S.P. Prahova. In anul scolar 2017 – 2018 au fost inscrisi 71 elevi la clasele primare si 63 la gimnaziu, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Liceul Tehnologic loc. Valenii de Munte, judetul Prahova

Unitatea detine autorizatia sanitara de functionare nr. 164/22.10.2012, eliberata de catre D.S.P. Prahova, in evidentele supuse verificarii fiind inscrisi 151 elevi la clasele primare si 184 la gimnaziu, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

 

  1. Scoala Primara Nr. 2, loc. Valenii de Munte, judetul Prahova

Unitatea functioneaza in baza autorizatiei sanitare nr. 165/22.10.2012, emisa de catre D.S.P. Prahova. In evidentele supuse verificarii se aflau inscrisi 62 elevi la clasele de invatamant primar, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Scoala Primara Nr. 4, loc. Valenii de Munte, judetul Prahova

Unitatea detine autorizatia sanitara de functionare nr. 163/22.10.2012, eliberata de catre D.S.P. Prahova. In anul scolar 2017 – 2018 au fost inscrisi 71 elevi la clasele primare, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

  1. Colegiul National ,, Nicolae Iorga “, loc. Valenii de Munte,  judetul Prahova

Unitatea detine autorizatia sanitara de functionare nr. 80/29.05.2012, eliberata de catre D.S.P. Prahova. In anul scolar 2017 – 2018 au fost inscrisi 122 elevi la clasele gimnaziale, ce urmeaza a beneficia de produsele distribuite conform Programului Guvernamental „Lapte – corn”.

 

A.CONSTATARI:

– coordonarea activitatii privind implementarea Programului Guvermamental „Lapte – corn” intra in atributia directorilor  unitatilor de invatamant;

– deciziile pentru personalul responsabil cu gestionarea Programului Guvermamental „Lapte – corn” nu au fost actualizate, aspect constatat  la toate unitatile verificate;

– personalul desemnat pentru buna desfasurare a activitatilor specifice Programului Guvernamental „Lapte – corn” nu a fost instruit in scopul respectarii procedurii operationale de distribuire a produselor implicate, aspect constatat la toate unitatile supuse controlului;

– au fost gasite spatii „Lapte – corn” comune pentru locatii distincte scoala/gradinita, spatii subdimensionate, cu infiltratii/pete de mucegai sau cu destinatie nespecifica ( birou secretariat/cadre didactice/holuri/culoare de acces) in mai multe unitati de invatamant: Scoala de Arte si Meseii, loc. Baltesti, Scoala cu clasele I – IV, loc. Magura, com. Soimari, Scoala cu clasele I – VIII, loc. Lopatnita, com. Soimari, Scoala Gimnaziala Aricesti, Gradinita cu Program Normal Posada, loc. Comarnic, Gradinita cu Program Normal  Izvoru, com. Provita de Sus, Scoala Primara Nr. 2 loc. Valenii de Munte;

– in toate unitatile de invatamant scolar si prescolar sunt asigurate utilaje frigorifice/aparatura necesara pentru masura si controlul temperaturii/ rasteluri pentru depozitarea produselor implicate in Programul „Lapte – corn”;

– posbilitatile  de alimentare cu apa curenta sunt deficitare sau nu exista in unele unitati de invatamant: Scoala de Arte si Meseii, loc. Baltesti, Scoala cu clasele I – IV, loc. Magura, com. Soimari, Scoala cu clasele I – VIII, loc. Lopatnita, com. Soimari, Scoala Gimnaziala Aricesti, Scoala Gimnaziala loc. Stoenesti, Gradinita cu Program Normal Posada, loc. Comarnic, Gradinita cu Program Normal  Izvoru, com. Provita de Sus, Scoala Primara Nr.2 loc. Valenii de Munte, Scoala Primara Nr. 4, loc. Valenii de Munte, Colegiul National ,, Nicolae Iorga “, loc. Valenii de Munte;

– in unitatile de invatamant sunt prezente dosare ce cuprind documentele oficiale emise la momentul distribuirii produselor in anul scolar anterior, conform Pragramului Guvernamental „Lapte – corn”;

– unitatile de invatamant nu au actualizat contractele de prestari servicii D.D.D. actiunile nefiind efectuate pana in prezent, iar in cazul derularii programelor, nu s-a putut face dovada prestarii actiunilor: Liceul Tehnologic loc. Valenii de Munte, Scoala Primara Nr.2 loc. Valenii de Munte, Scoala Primara Nr. 4, loc. Valenii de Munte, Colegiul National ,, Nicolae Iorga “, loc. Valenii de Munte .

 

  1. MASURI:
  2. Cu caracter imediat s-a dispus analiza punctuala a tuturor aspectelor consemnate in notele de inspectie, in scopul stabilirii si implementarii masurilor necesare pentru eliminarea tuturor neconformitatilor.
  3. 2. Pentru fiecare unitate de invatamant s-au stabilit termene de remediere, in raport cu deficientele identificate, avand ca termen limita de implementare data de 08.09.2017.

 

SINTEZA  ACTIUNII DE VERIFICARE A

CONDITIILOR DE SIGURANTA LA INCENDIU  IN UNITATI DE INVATAMANT DIN LUNA SEPTEMBRIE

2017

  1. Constatarile reprezentantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Serban Cantacuzino” al Judetului Prahova: Au fost verificate 23 unităţi de învăţământ, din care: 5 colegii şi licee, 11 şcoli primare și gimnaziale, 7 unităţi preşcolare).
  • Neasigurarea condiţiilor de evacuare şi salvare a utilizatorilor în siguranţă în caz de incendiu (uşi cu deschiderea în sens contrar fluxului de evacuare, blocarea prin închidere a uşilor de evacuare, nemarcarea căilor de evacuare, neîntocmirea planurilor de evacuare, demontarea uşilor ce separă casele de scări de etajele clădirilor): Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte, Liceul Tehnologic, Comuna Bălțești, Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus, Școala Gimnazială, Comuna Ariceștii Rahtivani(Școala Gimnazială Stoienești), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala+Grădinița Măgura), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala Lopatnița), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”, Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus(Grădinița Izvoru), Grădinița “Crai Nou” Ploiești, Liceul Tehnologic, Comuna Bălțești(Grădinița Bălțești)
  • Amenajarea în casele scărilor, pe coridoare sau pe alte căi de evacuare ale clădirilor, de boxe, locuri de lucru, de depozitare a materialelor, mobilier sau obiecte, amplasarea de maşini de fotocopiat, dozatoare pentru sucuri/cafea etc, care împiedică evacuarea persoanelor şi bunurilor, precum şi accesul personalului de intervenţie: Liceul “Simion Stolnicul ”  Comarnic, Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte(Atelier Școală Miulești), Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus, Școala Gimnazială, Comuna Ariceștii Rahtivani, Școala Gimnazială, Comuna Ariceștii Rahtivani(Școala Gimnazială Stoienești), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala+Grădinița Măgura), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari, Comuna Șoimari(Grădinița Lopatnița), Liceul “Simion Stolnicul ” Comarnic(Grădinița Comarnic), Liceul “Simion Stolnicul ”  Comarnic(Grădinița Posada), Grădinița cu program prelungit nr. 28 Ploiești, Grădinița “Crai Nou” Ploiești.
  • Neasigurarea funcţionării la parametrii proiectaţi a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (lipsa accesoriilor, presiune redusă în reţeaua de alimentare cu apă a instalaţiilor de stingere), neexecutarea verificărilor periodice de personal atestat sau dotare insuficientă: Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte, Liceul “Simion Stolnicul ” Comarnic, Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte(Atelier Școală Miulești).
  • Neverificarea instalaţiilor utilitare aferente construcţiilor (gaze, electrice, iluminat de siguranţă): Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte, Liceul “Simion Stolnicul ” Comarnic, Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus, Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala+Grădinița Măgura), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari, Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala Lopatnița), Comuna Șoimari(Grădinița Lopatnița), Liceul “Simion Stolnicul ”  Comarnic(Grădinița Comarnic), Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus(Grădinița Izvoru), Grădinița cu program prelungit nr. 28 Ploiești, Grădinița “Crai Nou” Ploiești.
  • Exploatarea instalaţiilor electrice în condiţii care generează risc de incendiu (neasigurarea selectivităţii la scurtcircuit şi la suprasarcină a elementelor de protecţie a instalaţiilor ori a consumatorilor electrici prin înlocuirea siguranţelor cu altele supradimensionate sau decalibrate, tablouri electrice sau corpuri de iluminat fără protecţie faţă de elementele combustibile din vecinătate): Liceul “Simion Stolnicul ” Comarnic, Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte(Atelier Școală Miulești), Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus, Școala Gimnaială, Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala+Grădinița Măgura), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari, Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala Lopatnița), Comuna Șoimari(Grădinița Lopatnița), Liceul “Simion Stolnicul ”  Comarnic(Grădinița Comarnic), Liceul “Simion Stolnicul ”  Comarnic(Grădinița Posada), Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus(Grădinița Izvoru).
  • Neasigurarea ignifugării elementelor de construcţie combustibile: Liceul “Simion Stolnicul ” Comarnic, Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala+Grădinița Măgura), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala Lopatnița), Comuna Șoimari(Grădinița Lopatnița), Liceul “Simion Stolnicul ”  Comarnic(Grădinița Posada), Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus(Grădinița Izvoru).
  • Exploatarea sistemelor de încălzire-centrale termice, sobe de teracotă, fără respectarea reglementărilor tehnice specifice (utilizarea mijloacelor de încălzire cu acumulare de căldură-sobe de teracotă deteriorate, utilizarea unor elemente ale instalaţiei de gaze-arzătoare neavizate conform prevederilor ISCIR, neasigurarea condiţiilor de preîntâmpinare a propagării incendiilor): Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus, Școala Gimnazială, Comuna Ariceștii Rahtivani, Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala+Grădinița Măgura), Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari, Școala Gimnaială “Minerva Alexandrescu”,Comuna Șoimari(Școala Lopatnița), Comuna Șoimari(Grădinița Lopatnița), Liceul “Simion Stolnicul ”  Comarnic(Grădinița Comarnic), Liceul “Simion Stolnicul ”  Comarnic(Grădinița Posada), Școala Gimnazială “Mitropolit Pimen Georgescu”, Comuna Provița de Sus(Grădinița Izvoru).
  • Efectuarea unor lucrări de extindere sau modernizare fără solicitarea/obţinerea avizului de securitate la incendiu: Școala Gimnazială “Traian Săvulescu”, Comuna Izvoarele(Școala Gimnazială Schiulești), Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte(Școala Pregătitoare Valea Gardului).
  • Punerea în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu: Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte, Colegiul Național “Nicolae Iorga” Vălenii de Munte(corpul destinat învățământului gimnazial), Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte(Atelier Școală Miulești), Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinecu” Vălenii de Munte(Școala Pregătitoare Valea Gardului), Grădinița cu program prelungit nr. 28 Ploiești, Grădinița “Crai Nou” Ploiești, Liceul Tehnologic, Comuna Bălțești(Grădinița Bălțești), Liceul “Simion Stolnicul ” Comarnic(Grădinița Comarnic).
II.Clădiri cu destinația de învățământ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu
Nr. crt.JudețUnitatea de învăţământData punerii în funcţiune sau data ultimei recepţii la terminarea lucrărilor conform Legii nr. 50/1991
1PHGrădinița Negoiești – comuna Brazi19.09.2009
2PHGrădinița Brazi – comuna Brazi10.09.2009
3PHȘcoala gimnazială Brazi – comuna Brazi29.04.2013
4PHLiceul tehnologic Bălțești (2 corpuri)2008
5PHȘcoala gimnazială Călinești – comuna Florești17.07.2012
5PHGrădinița cu program normal Călinești – comuna Florești2016
7PHGrădinița cu clasele I-VIII Valea Dulce – comuna Podenii Noi23.10.2008
8PHGrădinița Belia – oraș Breaza2015
9PHLiceul tehnologic energetic Câmpina –  corp B – municipiul Câmpina2014
10PHȘcoala gimnazială centrală nr. 2 – municipiul Câmpina05.10.2007
11PHȘcoala gimnazială Alexandru Popescu – comuna Telega07.01.2014
12PHGrădinița George Enescu – orașul Sinaia17.06.2015
13PHGrădinița Floare de Colț – orașul Sinaia14.11.2014
14PHȘcoala Bordeni – comuna Scorțeni30.03.2009
15PHȘcoala gimnazială Scorțeni – comuna Scorțeni (3 corpuri)2015
16PHGrădinița Mireșu Mare – comuna Sângeru29.12.2009
17PHGrădinița Țărculești – comuna Gornet Cricov2009
18PHȘcoala gimnazială Gornet Cricov12.09.2008
19PHȘcoala gimnazială și grădinița sat Vărbila – comuna Iordăcheanu13.12.2012
20PHGrădinița cu program normal Gura Vadului – Gura Vadului08.02.2007
21PHȘcoala gimnazială Boldești – comuna Boldești Grădiștea (2 corpuri)09.09.2009
22PHȘcoala gimnazială Cireșanu – comuna Baba Ana27.11.2009
23PHȘcoala gimnazială Dîrvari – comuna Valea Călugărească05.08.2009
24PHȘcoala gimnazială prof Mihail Dinu sat Magula – comuna Tomșani2009
25PHGrădinița cu program prelungit Bucov – comuna Bucov06.09.2012
26PHLiceul teoretic Grigore Tocilescu orașul Mizil20.12.2008
27PHLiceul tehnologic agricol Bărcănești – comuna Bărcănești29.07.2008
28PHȘcoala primară Miroslăvești – comuna Puchenii Mari2014
29PHGrădinița cu program normal Poienarii Apostoli – comuna Gorgota2014
30PHȘcoala cu clasele I – VIII Potigrafu – comuna Gorgota2009
31PHȘcoala cu clasele I – VIII Buda – comuna Râfov26.02.2012
32PHȘcoala cu clasele I – VII Mălăiești – comuna Râfov07.09.2012
33PHȘcoala gimnazială cu clasele I – VIII – comuna Olari2007
34PHGrădinița Apostolache – comuna Apostolache2007
35PHGrădinița Bătrâni – comuna Bătrâni17.12.2011
36PHȘcoala gimnazială Bătrâni – comuna Bătrâni2011
37PHGrădinița Starchiojd  – comuna Starchiojd16.05.2008
38PHȘcoala gimnazială Dumbrăvești – comuna Dumbrăvești2008
39PHGrădinița Predeal Sărari – comuna Predeal Sărari2009
40PHGrădinița cu program normal Drajna de Jos – comuna Drajna2010
41PHGrădinița cu program normal Ogretin – comuna Drajna2010
42PHGrădinița Frunză de Stejar – Plopeni2015
43PHȘcoala gimanzială Mihai Viteazul – orașul Boldești Scăeni2011
44PHGrădinița Micul Prinț – comuna Măgurele07.10.2011
45PHColegiul Național Nicolae Iorga – orașul Vălenii de Munte19.12.2013
46PHȘcoala Primară atelier școală Miroslăvești – orașul Vălenii de Munte26.01.2009
47PHLiceul Tehnologic Agromontan Romeo Constantinescu – orașul Vălenii de Munte09.02.2011
48PHGrădinița nr. 1 – orașul Vălenii de Munte07.10.2008
49PHLiceul Tehnologic de Transporturi – Anexă Elena Doamna – municipiul Ploiești2015
50PHȘcoala gimnazială Sf Vineri – corp Stadionului – municipiul Ploiești2007
51PHȘcoala gimnazială Sf Vasile- municipiul Ploiești2015
52PHGrădinița nr. 28 – municipiul Ploiești2007
53PHGrădinița Crai Nou  – municipiul Ploiești2007
54PHGrădinița orașul Comarnic22.12.2010
55PHȘcoala gimnazială Secăria2012

 

 

SINTEZA  ACTIUNII DE VERIFICARE A

CONDITIILOR  DE STUDIU  IN UNITATI DE INVATAMANT DIN LUNA SEPTEMBRIE

2017

In perioada 04.09- 07.09. 2017, in baza Ordinului nr. 281/31.08.2017 emis de Institutia  Prefectului Judetului Prahova, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova a participat la actiuni  de verificare a conditiilor de studiu si a stadiului de pregatire al unitatilor de invatamant pentru desfasurarea in bune conditii a anului scolar 2017-2018 impreuna cu, Directia Sanitara Vaterinara si pentru Siguranta Alimentelor Prahova, Inspectoratul pentru situatii de Urgenta  Prahova.

ASPECTE URMĂRITE:

-integritatea imprejmuirilor  perimetrului unitatii de invatamant;-existenta autorizatiei sanitare de functionare-existenta  solutiilor  pentru aprovizionarea cu apa potabila (acolo unde nu exista autorizatii -igienizarea spatiilor de studiu si a toaletelor ;pentru toaletele din curte ,verificarea integritatii pardoselii de catre firme autorizate ;existent autorizatiei de securitate la incendiu; Identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare din unitățile de învățământ din județul Prahova;- verificarea acoperirii canalizarilor  si asigurarea lor impotriva desfacerii de catre firme autorizate;- existenta unui proces-verbal al comisiei S.S.M cu privire la  la  siguranta pe care o confera lucrarile de prindere/consolidare ( copertine suspendate ,scari, balustrade, instalatii/echipamente  care in cadere pot  conduce la accidentarea elevilor );-stadiul lucrarilor de consolidare /reabilitare a cladirilor  ( unde este cazul);-initiative  pentru contactarea firmelor care verifica buna functionare a  instalatiilor de incalzire ( sobele pe lemne/gaze), curatarea cosurilor de fum;-existenta relantisoarelor  in fata scolii( la unitatile de invatamant situate pe arterele de circulatie principale);- verificarea existentei mobilierului scolar adaptat la particularitatile de varsta( cu precadere la clasele pregatitoare);-verificarea pavoazarii spatiilor de studiu functie de specificul disciplinelor  care se studiaza;- existenta retelei de conectare la internet –gradul de functionare al calculatoarelor ;- existenta unui post telefonic  in scolile structuri;- aprovizionarea cu manuale (pentru invatamantul obligatoriu);-verificarea incadrarii cu personal didactic;

  1. CONSTATARI

-aprovizionarea cu manuale este realizată în proporție de 98% -100 % -motivul: comenzi eronate facute de unele unitati de invatamant .

  • încadrarea cu personal didactic s-a realizat în proporție de 97%.-motivul: etapele de mobilitate a personalului didactic se finalizeaza in data de 8 septembrie 2017;
  • majoritatea unitățile de învățământ  dețin documente  privind  verificarea  instalațiilor  de  gaze  și  a  centralelor termice  sau au facut demersuri pentru evaluarea functionarii acestora.
  • împrejmuirea este corespunzatoare la aproape toate unitățile de învățământ vizitate. Exemple de unități de învățământ cu gard împrejmuitor incomplet sau necorespunzător: Sc. Gimnaz.”Alexandrescu Minerva” ,Scoala Primara si Gradinita Magura-Soimari,Gradinita Provita de Sus, Gradinita Posada -motive pentru împrejmuirea necorespunzătoare: devastarea/sustragerea gardurilor (îndeosebi cele confecționate din metal) de către persoane certate cu legea, lipsa unui sistem de supraveghere permanentă a unităților de învățământ în cauză, lipsa de fonduri pentru înlocuirea oportună a gardurilor devastate/ sustrase, etc.
  • au fost identificate probleme legate de starea de functionare a echipamentelor de incalzire, de  acoperirea canalizarilor/ asigurarea impotriva desfacerii a foselor, starea grupurilor sanitare la Scoala Primara si Gradinita  Magura-Soimari, Sc. Primara si Gradinita Lopatnita-Soimari; au fost identificate probleme legate de starea grupurilor sanitare  si asigurarea impotriva desfacerii a foselor si la Liceul Tehnologic Baltesti.
  • in saptamana 4-8 septembrie 2017 au fost efectuate instruiri ale personalului din unitatile de invatamant cu privire la respectarea masurilor de securitate si sanatate in munca (S.S. M.);
  • s-a solicitat montarea relantisoarelor  in fata scolii  la unitatile de invatamant situate pe arterele de circulatie principale , la scolile la care acest lucru se impune;
  • mobilierul scolar din unitatile de invatamant verificate este adaptat  la particularitatile de varsta  ( cu precadere la clasele pregatitoare);
  • spatiile de studiu sunt in general pavoazate functie de specificul disciplinelor care se studiaza;
  • exista  reteaua de conectare la internet –gradul de functionare al calculatoarelor la toate unitatile de invatamant verificate este de 100% , mai putin la Scoala Primara si Gradinita  Magura-Soimari si Sc. Primara si Gradinita Lopatnita-Soimari.
  • exista un post telefonic in scolile structure, la toate unitatile de invatamant verificate , mai putin la Scoala Primara si Gradinita  Magura-Soimari , Sc. Primara si Gradinita Lopatnita-Soimari.
  1. RECOMANDARI
  • intensificarea demersurilor  pentru  aprovizionarea  corespunzătoare  cu manuale  școlare, la scolile la care acest lucru nu era finalizat pana la momentul controlului  ;procurarea  tuturor  documentelor  de  legislație școlară  nou  apărute;finalizarea  acțiunii  de ocupare a tuturor  posturilor  didactice;
  • initierea sau intensificarea demersurilor catre autoritatile locale pentru împrejmuirea  corespunzătoare  a  perimetrului  unităților  de  învățământ, montarea relantisoarelor la unitatile de invatamant situate pe sosele cu trafic intens; finalizarea actiunilor de igienizare a salilor de clasa si a toaletelor; verificarea acoperirii canalizarilor si asigurarea lor impotriva desfacerii la acele unitati de invatamant unde se impune;
  • initiative catre autoritatile locale si catre firme de profil pentru asigurarea functionarii retelei de internet la acele unitati de invatamant, unde aceasta nu functioneaza in proportie de 100%;

Prezentul material a fost realizat în baza fișelor de control completate de inspectorii entitatilor mentionate  și a concluziilor formulate de către DSP Prahova,DSVSA Prahova, I.S.U.Prahova si I.S.J.Prahova .

Pentru toate neajunsurile constatate în timpul controlului, conducerile unităților de învatamant au primit sarcina de a  întocmi planuri de măsuri ameliorative care vor fi înaintate, după caz, DSP și DSVSA,ISU si ISJ Prahova,  pana la data inceperii cursurilor in unitatile de invatamant.

 

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,        

                    Prof. NICOLAE  ANGELESCU                                     

INSPECTOR SCOLAR GENERAL ADJUNCT,

Prof. LILIANA ȚENESCU

 

Sursa: comunicat Prefectura Prahova

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un avion de linie scos din uz va deveni restaurant

Un avion de pasageri vechi va fi transformat în restaurant, în cadrul unui proiect de amenajare a unui muzeu...
Sari la conținut