fbpx
sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img

Limba și cultura japoneză, punctul forte al unui tânăr din Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Traian Trandafirescu, un elev din Ploiești în vârstă de aproape 18 ani, a devenit un model pentru alți tineri autodidacți de vârsta lui. Traian face performanță într-un domeniu care, puțin probabil, va fi predat în liceele ploieștene în următorii ani sau zeci de ani.

Traian a început să învețe limba și cultura japoneză încă de la vârsta de 15 ani, iar în prezent se pregătește să urmeze cursurile Universității din București, secția Limbi Străini Aplicate (Japoneză – Engleză).

- Reclamă -

„Am început să învăț limba japoneză prin intermediul unei prietene de familie care a studiat limba în facultate. Mi-a spus că japoneza devine o limbă de viitor și că m-ar putea ajuta în viață, așa că am decis să încep cursurile.

La început mi s-a părut o limbă grea și nu îmi făcea plăcere, dar pe parcurs am început să o înțeleg și să îmi placă din ce în ce mai mult”, a spus acesta.

Pe lângă noțiunile teoretice, Traian a prins multe și din practică. În vara ce tocmai a trecut, acesta a aprofundat lucrurile învățate, exersându-și vocabularul chiar în Japonia:

- Reclamă -

„Am fost în Japonia, cu ajutorul unei universități private, și am învățat gramatica limbii și le-am înțeles cultura, dar m-am și distrat”.

În viitor, Traian vrea să se angajeze la o multinațională, în calitate de traducător sau ca agent de marketing, ori ca profesor la o școală privată, acesta având interesul ca, indiferent de funcția pe care o ocupă, să își poată valorifica lucrurile învățate, inclusiv limba japoneză.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Ciolacu, născut la Buzău: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Val de critici la adresa premierului după...

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, născut la Buzău, a făcut o gafă de proporții la Timișoara unde a declarat: ”Buzăul nu...
Sari la conținut