fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Ce informații adunase polițistul Emanuel Saghel despre interlopul Ghenosu

Citește Și

- Reclamă -

Așa cum arătam și în alte materiale, anchetatorii au găsit în urma perchezițiilor efectuate la gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas sute de documente cu privire la afaceriști, politicieni, polițiști sau interlopi. În unele cazuri vorbim despre documente clasificate sau secret de stat, care au fost accesate din baza de date a MAI, printate, multiplicate și scoase în afara unității, lucru care reprezintă o infracțiune. Documentele fac referire atât la persoane cărora cei trei polițiști le-au instrumentat dosare penale, cât și la apropiați de-ai acestora. Cu alte cuvinte, ofițerii adunau informații despre toată lumea, prieten sau dușman, cu scopul de a-i distruge sau de a-i proteja, după caz.

Citește și: Nașul Adrian Rădulescu își proteja finul, Gabriel Trifu, patronul VIGAFON?! FOTO-DOCUMENTE

- Reclamă -

Una din persoanele despre care Emanuel Saghel a adunat informații este Florin Pârjol, zis Ghenosu, unul din cei mai cunoscuți interlopi ai țării. După ce Ghenosu a fost arestat, Emanuel Saghel a întocmit un raport care conține informații despre o mită pe care interlopul dorea să o dea instanței pentru a fi eliberat. În raport, Saghel invocă “o sursă” care l-a alimentat cu aceste informații, fără a preciza despre cine este vorba. De remarcat este și că, potrivit unor surse, la acel moment Ghenosu spunea că Saghel urmărește să aducă în sarcina sa și alte acuzații pe lângă traficul de persoane pentru care fusese deja arestat și că Saghel luase dosarul la modul personal și că îi transmisese lui Ghenosu prin alte persoane că “nu se lasă până nu îl face”.

Reevenind la raportul amintit mai sus, întocmit de Emanuel Saghel la data de 11.02.2009, polițistul susține că Florin Pârjol încerca să facă rost de o sumă mare de bani pentru a mitui completul de judecători în vederea eliberării din închisoare. Saghel susține în raport că Ghenosu îi ceruse în acest sens sute de mii de euro lui Dan Nicorescu, om de afaceri, fost unic importator al cafelei Amigo, originar din Târgoviște. Despre Nicorescu, Saghel spune că este cunoscut ca fiind o persoană cu probleme psihice și cu o avere de zeci de milioane de euro.

Citește și: Cine este fostul șef SRI Prahova vizat de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. FOTO-DOCUMENTE

- Reclamă -

Saghel mai scria în raport că Ghenosu a luat legătura cu Nicorescu prin viceprimarul de la acea vreme din Târgoviște, poreclit Bodi. Sursa invocată de Saghel spune că Nicorescu îi dădea banii de mită lui Ghenosu în schimbul protecției din partea grupului infracțional, omul de afaceri fiind șantajabil cu aspecte cunoscute de Ghenosu. Saghel mai spune că Nicorescu dorea ca Pârjol să fie eliberat pentru a comite o anumită faptă și că, în paralel, viceprimarul Bodi dorea de asemenea eliberarea interlopului pentru că edilul era la rândul său implicat în infracțiuni cu carduri bancare și că își coordona oamenii alături de Ghenosu. Mai mult decât atât, pe seama „sursei” invocate, Saghel mai spune în raport că ultima dată când a fost eliberat Ghenosu a fost ajutat cu bani de către Bodi pentru a se reorganiza și pentru a-și relua activitatea infracțională.

Saghel încheie raportul spunând că potrivit respectivei surse Bodi fusese văzut recent la o cafenea din Dorobanți pe unde stătea de regulă și afaceristul Nicorescu, despre care spune că are relații mari la SRI și la Poliție.

Vezi mai jos raportul integral întocmit de Emanuel Saghel despre interlopul Florin Pârjol, zis Ghenosu, care a fost găsit la perchezițiile efectuate de DNA în dosarul 150/P/2014:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum răspunde Bogdan Nica acuzațiilor lansate de Mihai Polițeanu

Mihai Polițeanu a anunțat în cadrul dezbaterii ziarului Incomod cu candidații la primăria Ploiești că va sesiza Agenția Națională...
Sari la conținut