Emanuel Saghel este acuzat de procurorii anticorupție inclusiv de faptul că i-ar fi furnizat informații lui Daniel Capră, privind interceptarea sa și data la care urma să fie percheziții la domiciliul său și la sediul FC Petrolul Ploiești SA, într-un dosar instrumentat de DIICOT împotriva afaceristului. Cum FC Petrolul Ploiești SA era la acel moment administrat de Daniel Capră, procurorii au probe că în schimbul informațiilor pe care Emanuel Saghel i le-a oferit lui Capră, acesta i-a oferit bilete de acces pentru fiecare meci al echipei pe teren propriu, între cinci și 30 de bilete la fiecare partidă, cu valoare între 20 și 50 de lei, media valorică pentru fiecare meci fiind de 300-800 lei, la care se adaugă consumații de băuturi alcoolice și alimente servite la una din lojele stadionului. Consumațiile erau oferite de SC RODIS SRL (restaurant BEST), unde administrator este Alexandru Crângu, iar procurorii spun că facturile pentru consumațiile din lojă ajungeau la SC Fotbal Club Petrolul Ploiești SA și erau achitate integral de Daniel Capră în contul societății, în valoare de 500-1.500 lei de fiecare dată. Despre RODIS SRL menționăm că printre acționarii societății se numără și Lucian Iustin Nedelcu, nașul de cununie al primarului Adrian Dobre.

Citește și: Mărturii incredibile: polițistă batjocorită de ofițerul Adrian Rădulescu. FOTO-DOCUMENTE

În declarația de inculpat, dată la sediul DNA Ploiești, Saghel neagă că i-ar fi furnizat informații lui Capră și spune că nu aveau o relație bună, prin prisma faptului că l-a cercetat într-un dosar și că nu a primit niciodată bilete de acces la meciuri. Martorii din dosar îl contrazic, însă.

În data de 17.08.2015, ziua când a fost audiat și ulterior reținut de DNA serviciul teritorial Ploiești, Emanuel Saghel a declarat în timpul audierilor, în calitate de suspect, că a mers la vreo două meciuri Petrolul împreună cu Romeo Nicolae, la acel moment șeful Direcției Antifraudă și adjunctul șefului ANAF. Facem precizarea că Romeo Nicolae de asemenea a fost vizat de o anchetă a DNA Ploiești. Saghel declara la acel moment că în acele ocazii Daniel Capră s-a luat de Romeo Nicolae la stadion, motiv pentru care acesta din urmă i-a spus că nu va mai veni la meciuri. Saghel mai spune că a fost la meciurile mai importante ale echipei și că inițial își cumpăra bilete de la casă, iar atunci când era aglomerație îl ruga pe un anume Pavel, director al restaurantului BEST, să i le cumpere. După acest moment, Saghel le-a declarat anchetatorilor că a discutat cu mai mulți prieteni despre posibilitatea închirierii unei loje, astfel încât în perioada 2014-2015 a vizionat meciurile dintr-o lojă la costul căreia a contribuit cu mai mulți prieteni, dintre care îi amintește pe Laurențiu Manasieru și pe Adrian Rădulescu.

Facem precizarea că Laurențiu Manasieru este patronul din acte al Don International, societate despre care procurorii spun că în realitate îi aparține lui Emanuel Saghel. În timpul audierii, Saghel a mai spus că la începutul sezonului se strângeau banii de la toți cei care făceau parte din același anturaj și că de principiu îi erau înmânați lui Manasieru, care achita prețul lojei către club.

Citește și: Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova, audiat la DNA Ploiești: “Recunosc că am făcut o prostie”. FOTO-DOCUMENTE

„Atât eu, cât și Rădulescu Adrian, îi înmânam acestuia banii la început de sezon. Suma era de ordinul a câteva mii de lei. Noi închiriind loja, se întâmpla să avem invitați din rândul colegilor sau prietenilor în măsura în care o parte din plătitori nu veneau la meciurile respective”, le-a declarat Emanuel Saghel procurorilor în ziua în care a fost reținut de DNA. Saghel mai spune că notele de plată pentru consumația de la lojă erau achitate la finalul meciului, după ce se adunau bani de la fiecare participant din lojă și că banii îi erau achitați lui Pavel, directorul BEST. Mai spune că pentru a evita aglomerația, pleca înainte de finalul meciului, dar că lăsa banii pentru consumație celui care rămânea în urma lui în lojă.

În aceeași zi, însă, Emanuel Saghel a fost contrazis în timpul audierilor chiar de către prietenul său, Adrian Rădulescu. Declarațiile celor doi din ziua reținerii cu privire la lojă se bat cap în cap: în timp ce Saghel a declarat că a închiriat loja alături de Adrian Rădulescu, aacesta spune că nu a făcut niciodată acest lucru.

„Eu nu am închiriat niciodată lojă la stadionul respectiv. Mă deplasam la meciuri prin prisma atribuțiilor de serviciu sau dacă eram invitat de vreun prieten. Nu am avut niciodată vreo legătură cu Capră Daniel. Au existat situații în care am stat la unele meciuri împreună cu Saghel Emanuel și alți prieteni, dar de fiecare dată ca invitat al lor”, le-a declarat Adrian Rădulescu anchetatorilor.

A doua zi, Emanuel Saghel și-a schimbat declarația. În data de 18 august 2015 Saghel a dat la sediul DNA o declarație de inculpat prin care spune că mergea în lojă în calitate de invitat al lui Laurențiu Manasieru. Saghel spune că în perioada în care Manasieru, alături de un prieten, au închiriat loja de la stadion, acolo veneau membrii familiei celor doi, el, dar și inspectorul șef de la acel moment, Viorel Dosaru și alți colegi de-ai lui. Saghel a continuat să susțină că Daniel Capră nu a achitat niciodată consumația de la lojă și că la finalul meciului ospătarul sau Pavel le aducea nota de plată, iar ei achitau nemțește banii. Mai spune că în perioada martie-noiembrie 2014 loja a fost închiriată de Manasieru, iar înainte de acest moment afaceristul avea trei locuri în lojă, unde și Saghel mergea în calitate de invitat. Saghel a continuat să susțină, în ciuda declarației lui Rădulescu, că și adjunctul comandantului IPJ Prahova închiria loja în acea perioadă. În plus, spune că mai închiriau loja și Viorel Dosaru, cu soția acestuia, Marius Sersea, fost prefect al județului, și Cristian Manea, șeful Poliției Ploiești.

Citește și: Cum se fabricau dosare penale și care erau afaceriștii vizați de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. Ce magistrați viza Saghel în mesajele codate trimise din arest. FOTO WHATSAPP

Anchetatorii au audiat mai mulți martori în acest sens, atât afaceriști, prieteni ai polițiștilor din  dosar, cât și angajați ai restaurantului BEST. În data de 23 octombrie 2015, a fost audiat în calitate de martor Gabriel Trifu, patronul Vigafon, finul lui Adrian Rădulescu. Acesta a declarat că în perioada 2013-2015 Laurențiu Manasieru a închiriat pe numele său loja de la stadion, dar că la plata chiriei au contribuit în mod egal toți cei care ocupau locuri, inclusiv el, însumând 17 persoane. Spune că el personal i-a dat lui Manasieru la începutul fiecărui sezon aproximativ 4.000 lei și că la majoritatea meciurilor l-a văzut și pe Emanuel Saghel, despre care presupune că era invitatul lui Manasieru în lojă. Trifu susțină că atunci când venea în lojă, Saghel contribuia cu bani pentru consumație, însă în ciuda acestui aspect declarația sa a contrazice pe cea a polițistului când susține că a contribuit la chiria lojei.

Legăturile dintre Emanuel Saghel și Daniel Capră sunt confirmate și de unul din ospătarii restaurantului BEST, care susține că i-a văzut pe cei doi discutând în lojă când a fost trimis să servească la stadion. Marius Cătălin Onel, martorul în cauză, spune că la restaurant l-a auzit pe Alexandru Crângu spunând că urmează să vină Manuel (așa îi spun apropiații lui Emanuel Saghel) să ia niște bilete. Ospătarii spun că se întâmpla frecvent la Alexandru Crângu să lase bilete la barul restaurantului pentru diverse persoane și că de regulă acestea erau băgate în plicuri pe care erau scrise numele persoanelor care urma să le ridice. Martorul Onel spune că atunci când biletele erau lăsate pentru Manuel, pe plic nu se menționa nimic sau nici măcar nu erau puse în plicuri. Bănuiește că acest lucru se întâmpla întrucât Emanuel Saghel era unul din clienții fideli ai localului și era cunoscut de angajați. Martorul mai spune că i-a văzut pe Saghel și pe fratele lui aducând cantități mari de legume la restaurant, în lădițe cu roșii și ardei, dar și alte astfel de legume, însă nu cunoaște motivul.

Citește și: Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, înjură un magistrat: F*tu-l în gură să-l f*t de javră împuțită, de idiot prost – STENOGRAME

Despre acest subiect mai multe a știut să spună bucătarul șef al restaurantului, Pavel Brânzei, care în data de 5 noiembrie 2015 le-a declarat procurorilor că i-a văzut stând la aceeași masă în restaurant pe Alexandru Crîngu și pe Emanuel Saghel. Spune că Saghel a adus roșii cherry pentru bucătăria localului, după ce chiar el a solicitat acest lucru și i-a explicat bucătarului că legumele provin din gospodăria mamei sale din localitatea I. L. Caragiale. Bucătarul-șef al BEST mai spune că Saghel și fratele său aduceau câte 7-8 kg de roșii și că în anul 2015 a adus de aproximativ trei ori, iar în anul 2014 de circa zece ori. Martorul povestește și că Saghel i-ar fi spus că furnizează astfel de produse și unui alt restaurant administrat de o persoană pe nume Țilimpea. Martorul explică faptul că banii pentru legume erau achitați de Crîngu și că el îl informa pe acesta când și ce cantitate de roșii a livrat Saghel.

În timp ce Emanuel Saghel vindea roșii și alte legume la restaurantul BEST, Constantin Ispas vindea brânză la magazinul unui comerciant de la Halele Centrale. Despre aceste lucruri ziarul Incomod a vorbit deja și puteți reciti articolul aici!

Despre lojele de la stadion, spune că majoritatea făceau plata prin virament bancar, însă, la loja cinci, unde mergeau polițiștii, plățile erau făcute de regulă cash, la două-trei zile de la eveniment. Spune că nu s-au emis facturi pentru produsele consumate de ocupanții lojei 5, cu excepția unei situații când unul din cei care închiriase loja i-a solicitat un astfel de document. Pavel Brânzei mai spune că a intrat personal în loja 5, unde i-a văzut pe Laurențiu Manasieru, pe tatăl acestuia, pe Emanuel Saghel și de vreo două ori și pe Adrian Rădulescu, dar și alte persoane. Mai spune că lui personal Saghel și Rădulescu nu i-au plătit niciodată contravaloarea consumației, nici la stadion, nici ulterior la restaurant, dar că niciodată consumația din lojă nu a rămas neachitată.

Citește și: Ponta, Năstase, Ghiță, Cosma, Anastase, Semcu, Alexe, Găoază, Bijucă, Piarole vizați de rapoarte informative din Ministerul de Interne

Vezi mai jos declarațiile martorilor din dosarul 150/P/2014, în care Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas au fost trimiși în judecată de DNA. Facem precizarea că documentele sunt anexate la dosar:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here