fbpx
luni, mai 6, 2024
spot_img

Site-ul Antena 3 a folosit un miner de criptomonede pe dispozitivele utilizatorilor

Citește Și

- Reclamă -

Secțiunea live a site-ului televiziunii de știri Antena 3 a încărcat automat, pentru câteva ore, un script coinhive care utilizează procesoarele utilizatorilor pentru a mina criptomoneda Monero, o alternativă la Bitcoin, și care, practic, produce bani pentru cel care a instalat extensia, scrie Profit.ro. Site-ul nu a oferit niciun avertisment cu privire la încărcarea script-ului, care duce utilizarea procesorului la 100%. Gusti Roman, șeful operațiunilor digitale de la Antena Grup, a spus, joi dimineață, pentru Hotnews.ro, nu este vorba despre o inițiativă a echipei sale, ci despre „un hack. Avem echipa de programare și sysadmin, care lucrează de câteva ore la remediere și securizare breșă.”

Site-ul Antena 3 folosea, practic, dispozitivele utilizatorilor pentru a face bani din criptomonede, fără a-i anunța, deși nu este clar dacă decizia de a utiliza acest script aparține companiei care editează site-ul sau dacă acesta a fost atacat de hackeri. Script-ul a rulat pentru circa 4 ore între 10 și 11 ianuarie, până la aproximativ ora 2 dimineață.

- Reclamă -

Sunt lucruri care se întîmplă în online, astfel de atacuri, important este le depistezi și le contracarezi. Azi noapte la două am eliminat scripturile injectate”, a declarat Gusti Roman pentru Hotnews.ro.

Antena3.ro nu intră în responsabilitățile echipei conduse de Gusti Roman, cu excepția fluxului live, cel folosit acum pentru minare de criptomonede.

sursa: hotnews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO EXCLUSIV – O mașină a fost luată de apă la Vâlcănești. Zeci de oameni sunt izolați

Natura s-a dezlănțuit în ziua de Paște. ISU a emis cod portocaliu de vreme severă, iar mai multe localități...
Sari la conținut