fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

INTERVIU. Cms. șef Ciprian Tureac, despre admiterea la Școala de Poliție: „au rămas aproape trei candidați pe loc. Cei mai buni vor intra”

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod a obținut ultimele detalii despre concursul de admitere care se desfășoară zilele acestea la Școala de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina! Reporterii noștri au realizat un interviu cu purtătorul de cuvânt comisar șef Ciprian Tureac despre cum decurg probele și despre numărul candidaților rămași în concurs.

Reporter: Câți candidați s-au înscris inițial la concurs?

- Reclamă -

Cms. șef Ciprian Tureac: Școala de agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina a organizat această sesiune de admitere extraordinară în perioada 10-21 ianuarie 2018. Pe 21 ianuarie se vor soluționa contestațiile. S-au înscris inițial în jur de 10.300 de candidați, ei s-au înscris la Inspectoratele de Poliție Județene, însă, pe parcurs au căzut din varii motive la probele eliminatorii. Când zic varii motive mă refer la examen psihologic, mă refer la examinare medicală, contra-vizita medicală și la probele sportive. Din aceștia 10.300 au confirmat și au sosit la școală 5.796. Toți au susținut și examenul medical, contra-vizită o numim noi și probele sportive care s-au încheiat azi cu băieții.

Reporter: Cum s-au desfășurat probele sportive?

Cms. șef Ciprian Tureac: Probele sportive au fost susținute în șase locații din județul Prahova, în săli de sport și au fost supravegheate de ofițeri ai școlii noastre, de polițiști, de ofițeri de la inspectorate de poliție județene și de ofițeri din Inspectoratul General al Poliției Române, de la București. A existat o ierarhie în fiecare sală. Concursul a fost coordonat de ofițeri din Ministerul Afacerilor Interne și din IGPR.

- Reclamă -

Reporter: Câți candidați au rămas în concurs după probele sportive?

Cms. șef Ciprian Tureac: La acest moment au rămas în concurs 3.850 de candidați. Dintre aceștia, 559 sunt fete, iar 3.291 băieți.

Reporter: Când va avea loc ultima probă?

Cms. șef Ciprian Tureac: Pe 20 ianuarie, sâmbătă, organizăm proba scrisă, cea mai importantă pentru cei care au rămas în concurs. În aceeași zi, toți vor da examenul scris în șapte locații, una dintre acestea fiind Școala de Poliție. De exemplu eu voi fi șef de local la Colegiul Național Nicolae Grigorescu, o colegă va fi la Școala Gimnazială Bogdan Petriceicu Hașdeu, la Liceul Tehnologic Mecanic, la Energetic, la Constantin Istrati și la Școala Centrală.

- Reclamă -

Reporter: Când se vor afla rezultatele?

Cms. șef Ciprian Tureac: Noi vom corecta lucrările în fața candidatului, cu martori, ei vor știi punctajul încă din ziua de 20, la ieșirea din local, dar nu vor cunoaște ierarhia. Spre seară, cel mai târziu pe 21, cum prevede metodologia, îi vom publica și pe site-ul școlii, dar și la avizier lângă castelul Iulia Hașdeu pe cei care au promovat.

Reporter: Câți candidați vor promova?

Cms. șef Ciprian Tureac: Avem 1.300 de locuri în această sesiune, aproape trei pe loc. Acum să vedem, cei mai buni vor intra. Poate e important de știut că și dacă vor fi mai mulți cu aceeași medie pe ultimul loc, vom face un balotaj și îi vom departaja, cu media de la BAC de obicei.

Reporter: Când vor începe cursurile și când le vor absolvi?

Cms. șef Ciprian Tureac: Ei vor începe pe data de 29 ianuarie, dar îi chemăm la unitate pe 28 ca să-i organizăm. Știm că mergem până spre luna noiembrie 2018 cu această promoție. Mai avem o promoție în curs de instruire care acum e în practică și vor încheia în data de 20 iulie 2018. Noi îl numim sistem suveică, să nu se suprapună promoțiile pentru că nu încap. Dar până atunci, sâmbătă, 3.850 de candidați vor fi prezenți în cele șapte localuri cu pixul în mână și cu buletinul.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un fake-news care anunță case cu 2.000 de lei lângă Sibiu blochează activitatea unei primării: oameni din toată țara sună să cumpere 

O știre care apare constant pe rețele de socializare spune că în comuna Bruiu, primăria scoate la vânzare case...
Sari la conținut