fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

FOTO. Cei patru criminali care au îngrozit Prahova în 2017. Cum au comis faptele

Citește Și

- Reclamă -

Prahovenii au fost îngroziți anul trecut de comiterea a patru crime. Din cele patru, unul din omoruri a avut loc în Ploiești și a fost primul din județ anul trecut. A fost o crimă terifiantă, victima, o femeie de 36 de ani, fiind ucisă de concubin de față cu cei doi copii care îl implorau pe criminal să nu le facă rău.

 - Ziarul INCOMODAnchetatorii spun că Alexandru Ștefan Rusu (foto dreapta) și-a ucis concubina în luna februarie, într-un apartament din cartierul ploieștean Mihai Bravu. I-a aplicat victimei 28 de lovituri de cuțit, un record macabru la nivelul județului, de față cu cei doi copii pe care Mariana îi avea dintr-o căsnicie anterioară. Trupul victimei a fost practic măcelărit, femeia fiind înjunghiată de la gât până la picioare, cu precădere în zona toracelui. Copiii acesteia, după ce și-au văzut mama plină de sânge, l-au implorat pe criminal să-i lase în pace și să nu le facă rău, spun anchetatorii.

- Reclamă -

 - Ziarul INCOMODAlexandru Rusu și Mariana (foto dreapta) se știau încă din 2015, când s-au cunoscut în Anglia şi s-au împrietenit. Ulterior, în luna decembrie 2016, victima s-a întors în ţară, iar în ianuarie 2017 a revenit şi Rusu şi au locuit împreună în apartamentul victimei din Ploieşti. În apartament locuiau şi cei doi copii minori ai victimei, unul în vârstă de 11 ani şi unul în vârstă 9 ani la acel moment.

În seara zilei de 12 februarie 2017, anchetatorii spun că victima i-a invitat în apartament pe vărul său, împreună cu două prietene, și au consumat trei sticle de vodcă. În jurul orei 24:00 mai rămăseseră în apartament Rusu, concubina acestuia (victima), cele două prietene și copiii concubinei. Cel mai probabil din cauza consumului de alcool în exces, Rusu a început să le facă avansuri cu tentă sexuală prietenelor concubinei sale, fapt ce a determinat nemulţumirea acesteia. Peste câteva ore, în jurul orei 4:30, spun procurorii, enervat de situaţia creată, Rusu a mers cu concubina sa în bucătăria apartamentului pentru clarificarea situaţiei create. Discuția a degenerat în ceartă, iar Rusu și-a lovit concubina cu pumnii în cap de mai multe ori până ce aceasta a intrat în stare de inconştienţă.

Una dintre prietenele victimei a intervenit, a stropit-o cu apă pentru a-şi reveni și a condus-o în dormitor unde a aşezat-o pe pat şi a vrut să solicite intervenţia ambulanţei pentru acordarea de îngrijiri medicale. Însă, anchetatorii spun că în acest timp criminalul a intrat în dormitorul unde se afla victima şi a continuat avansurile sexuale la adresa prietenei concubinei sale şi fiind din nou refuzat a mers în bucătăria apartamentului, s-a înarmat cu un cuţit şi a revenit. Procurorii mai arată în documentul citat că prietena victimei a încuiat uşa dormitorului, însă inculpatul aflat în stare de surexcitare a spart uşa şi a pătruns înăuntru.

- Reclamă -

Speriată de amploarea violenţelor comise de Rusu, cea de-a doua prietenă a victimei a fugit din apartament şi s-a refugiat în benzinăria aflată în apropierea blocului. În acest timp, criminalul a intrat în dormitor și a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele pe cealaltă prietenă a concubinei sale. Între timp, Mariana, care își revenise parțial, a intervenit din nou, lucru care a stârnit furia bărbatului, iar acesta s-a năpustit asupra ei, aplicându-i 28 de lovituri de cuțit. Imediat ce a scăpat de furia criminalului, prietena victimei a fugit din apartament şi a mers în benzinăria Lukoil unde s-a întâlnit cu cealaltă fată și a apelat numărul de urgenţă 112, relatând situaţia creată și solicitând intervenţia Poliţiei şi Ambulanţei.

“Cei doi minori au mers în dormitorul mamei lor şi au observat-o întinsă pe podea, lângă pat, plină de sânge. Aceștia s-au speriat şi au fugit în dormitorul lor, dar au fost observaţi de inculpat, care a plecat imediat după ei. Minorii au intrat în dormitor, iar fratele mai mare a încercat să închidă şi să asigure uşa, însă Rusu a blocat uşa cu piciorul şi prin uşa întredeschisă a lovit cu cuţitul de sus în jos. Minorul care ţinea de uşă a observat lovitura, a eschivat în stânga şi a fost lovit în umărul drept cu cuţitul. Acesta a lăsat uşa liberă și Rusu a pătruns în forţă în dormitor şi într-o izbucnire de furie agresivă a spart cu pumnii laptopul şi televizorul. Copiii care se aflau în dormitor ţipau şi îl implorau pe inculpat să-i lase în pace şi să nu le mai facă rău.”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Apoi bărbatul a fugit, iar două zile mai târziu s-a predat.

Alexandru Rusu, criminalul din Mihai Bravu a fost condamnat de Tribunalul Prahova la 20 de ani și opt luni de închisoare și la plata unor daune în valoare de 50.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi băieți, adică un total de 100.000 de euro. Pe lângă această sumă, Rusu mai trebuie să plătească alți 5.000 de euro reprezentând cheltuieli cu înmormântarea. Decizia nu este definitivă. Alexandru Rusu se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Mărgineni.

Vezi aici dosarul penal al lui Alexandru Rusu în baza căruia a fost condamnat pentru fapta sa!

- Reclamă -

Cea de-a doua crimă care a șocat Prahova a avut loc pe 30 august, când o femeie din Gorgota și-a aruncat nou-născutul, o fetiță, în WC-ul din curte și i-a acoperit trupul cu frunze. Incidentul a ieșit la iveală după ce femeia s-a prezentat la Maternitatea din Ploiești, iar cadrele medicale au văzut că prezenta urme de naștere sau avort, dar femeia nu luase copilul cu ea. Angajații Maternității au sesizat oamenii legii și imediat o echipă a polițiștilor din localitate a mers la domiciliul femeii să verifice, anunțând și pompierii și Serviciul de Ambulanță.

Polițiștii au ajuns primii la fața locului, iar dinspre WC-ul din curtea casei au auzit plânset de copil. Au găsit acolo un nou-născut, o fetiță care fusese aruncată în hazna și acoperită cu frunze. Polițiștii au scos bebelușul, iar unul dintre aceștia, care lucra în Poliție de doar șase luni, i-a făcut masaj cardiac cu degetul, în încercarea de a-i salva viața.

Pe moment a reușit să țină fetița în viață, dar ulterior când a fost transportată la Maternitate, inima acesteia a cedat și a murit. Mama fetiței este acuzată de anchetatori că și-a ucis nou-născutul.
A treia crimă a avut loc în Păcureți, în luna octombrie, când un adolescent de 17 ani și-a ucis tatăl, lovindu-l cu toporul în cap. Apoi, ajutat de mama sa, a cusut rana de pe capul tatălui său mort pentru a-și acoperi urmele.

 - Ziarul INCOMODIonuț Florin Barbu (foto dreapta) se află în arest preventiv din data de 24 octombrie, când a fost reținut de polițiști. Era elev în clasa a XI-a, iar acum este suspectat că și-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de topor, după care a încercat să ascundă crima cu ajutorul mamei sale.

Tânărul a cusut rana de la capul victimei, a spălat urmele de sânge din încăperea unde a avut loc crima, apoi a mers să cumpere toate cele necesare înmormântării și chiar a anunțat rudele și vecinii că tatăl său a murit de moarte bună și i-a chemat la priveghi. Ionuț n-a putut să-și ducă planul până la capăt și asta pentru că a fost împiedicat de medicul de familie care a suspectat că ceva ilegal se întâmplase, după ce a observat rana de la capul cadavrului. Medicul a fost și cel care a sesizat poliția.

Ionuț și-a recunoscut fapta și și-a justificat gestul prin faptul că tatăl său, bolnav clinic, continua să consume alcool, iar când depășea măsura avea un comportament violent.

La începutul acestui an a fost trimis în judecată, alături de un complice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova în data de 15 ianuarie, iar printre inculpați se află, alături de principalul suspect, și Viorel Diaconu. Surse judiciare au declarat că Viorel este unul dintre prietenii lui Ionuț Barbu, care a fost trimis în judecată sub acuzația de tăinuire. Viorel Diaconu este acuzat că ar fi știut că prietenul său își omorâse tatăl, dar nu a anunțat autoritățile, ceea ce contravine legii, iar acum trebuie să răspundă în fața instanței.

 - Ziarul INCOMODUltima crimă din anul 2017 a fost în data de 27 noiembrie, când un bărbat din Plopeni și-a ucis fratele. Alexandru (foto dreapta), agresorul în vârstă de 29 de ani, este acuzat că și-a omorât fratele în vârstă de 36 de ani. Anchetatorii spun că Alexandru și-a înjunghiat fratele cu un cuțit în mai multe părți ale corpului.

Incidentul a avut loc la Plopeni, unde locuiau cei doi. Alexandru i-ar fi aplicat victimei mai multe lovituri de cuțit în torace și abdomen, plăgile fiind cu eviscerare. Bărbatul a fost transportat la spital în stare gravă, iar câteva ore mai târziu a decedat.

Principalul suspect, fratele victimei, a fost arestat preventiv a doua zi.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum răspunde Bogdan Nica acuzațiilor lansate de Mihai Polițeanu

Mihai Polițeanu a anunțat în cadrul dezbaterii ziarului Incomod cu candidații la primăria Ploiești că va sesiza Agenția Națională...
Sari la conținut