fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Se reia procesul lui Iohannis cu ANI

Citește Și

- Reclamă -

iohannis.3v9bwlsz54 - Ziarul INCOMODCurtea de Apel Alba Iulia va judeca, pe 27 mai, cerererea lui Klaus Iohannis de anulare a raportului Agenției Naționale de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese, relatează Evenimentul Zilei.

În martie 2014, instanța a suspendat procesul deoarece pe rolul Parchetului General se află un dosar în care ANI reclama posibile fapte penale săvârșite de Klaus Iohannis.

- Reclamă -

Pe 19 martie 2014, procesul civil a fost suspendat deoarece Parchetul începuse urmărirea penală în urma sesizărilor ANI. Urmărirea penală a început „in rem” adică față de faptă în sine, nu față de anumite persoane.

Pe 26 septembrie 2014, Parchetul General a închis dosarul în care ANI îl acuza pe Klaus Iohannis de conflict de interese, procurorii stabilind că acesta nu a încălcat legea atunci când a semnat în calitate de primar al Sibiului un contract cu o tipografie deținută de Forumul Democrat al Germanilor. Pe 29 aprilie 2015, Klaus Iohannis a cerut Curții de Apel Alba Iulia să repună cauza pe rol în vederea continuării procesului, lucru care s-a și întâmplat.

Sursa: www.stiripesurse.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un avion de linie scos din uz va deveni restaurant

Un avion de pasageri vechi va fi transformat în restaurant, în cadrul unui proiect de amenajare a unui muzeu...
Sari la conținut