fbpx
duminică, aprilie 28, 2024
spot_img

CAS Prahova o contrazice pe Roberta Anastase cu privire la reducerea Compartimentului Hematologie de la Spitalul Schuller

Citește Și

- Reclamă -

Deputatul PNL Roberta Anastase a anunțat săptămâna aceasta că numărul de paturi din Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiești va fi redus cu 25%. Casa de Asigurări de Sănătate a reacționat și a emis un comunicat de presă prin care anunță că informația nu este adevărată, ba din contră, numărul de paturi din respectiva secția a crescut cu 50% față de anul trecut.

Iată ce spun reprezentanții CAS:

- Reclamă -

„Numărul de paturi contractabile cu C.A.S. Prahova stabilit, pentru Spitalul Municipal Ploiești, de către Comisia constituită conform Ordinului MS/CNAS nr. 397/836/2018, a rămas neschimbat începând din anul 2015 și până în prezent.

Modificările în repartizarea paturilor pe secții și compartimente au intervenit, în structura organizatorică a Spitalului Municipal Ploiești, în baza Avizului Ministerului Sănătății din data de 29.05.2017.

În totală neconcordanță cu informațiile vehiculate, numărul de paturi contractabile pentru Compartimentul de Hematologie al Spitalului Municipal Ploiești a crescut cu 50% în anul 2018, față de anul 2017.

- Reclamă -

Modalitatea de contractare a serviciilor medicale spitalicești pentru secțiile de acuți-DRG se realizează, anual, în baza Contractului-Cadru și a Normelor de aplicare ale acestuia, avându-se în vedere numărul total de paturi contractabile pe unitatea sanitara și nu, cum greșit se afirmă, numărul de paturi contractabile pe fiecare secție/compartiment în parte.

În plus, conducerea Spitalului Municipal Ploiești a comunicat instituției noastre că nu confirmă în vreun fel asemenea informații fără suport real.”, se arată în comunicat CAS.

Într-un comunicat transmis miercuri, 23 mai, Roberta Anastase susținea: „Am fost informată recent că secției de Hematologie a Spitalului Municipal Ploiești i-a fost redus cu 25% numărul de paturi printr-o decizie birocratică și lipsită de orice empatie sau realism a Casei de Asigurări de Sănătate Prahova. Probabil că nu știau că secția, înființată anul trecut ca urmare a existenței unui număr din nefericire foarte mare de cereri, a fost una dintre cele mai accesate secții ale spitalului, încă din prima zi de funcțiune. «Recompensa» celor care gestionează sistemul a fost reducerea numărului de paturi de la 20 la 15. Inumană și lipsită de sens, având în vedere care este adresabilitatea secției. Nu o pot înțelege și sunt categoric împotriva deciziei”, a precizat aceasta, într-un comunicat transmis miercuri.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Bărbat lovit de mașină în Ploiești

Un bărbat a fost lovit de o mașină în timp ce traversa o stradă din Ploiești.Accidentul s-a produs în...
Sari la conținut