fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Caută Veolia noi sponsori pentru Petrolul Ploiești?!

Citește Și

- Reclamă -

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora Veolia România ar intenționa să renunțe la finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești. Potrivit jurnalulph.ro, un grup de oameni de afaceri intenționează să preia echipa și în acest sens ar fi existat deja negocieri. În plus, sursa citată mai spune că se fac presiuni de către galeria Petrolului ca Veolia să plece de la echipă, lucru care s-ar fi văzut și în urma incidentului în care bannerele Veolia de pe stadion au fost vandalizate. Jurnalulph.ro mai spune că „ultraşii sunt nemulţumiţi de lipsa de transparenţă şi de comunicarea cu Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, pe care îl acuză că este “mână forte” şi au decis să facă orice pentru ca francezii să renunţe la finanţarea Lupilor Galbeni (orice însemnând inclusiv amenzi uriaşe atrase către club din cauza comportamentului lor din timpul meciurilor oficiale).”

În replică, Uniunea Suporterilor Petroliști a emis un comunicat de presă prin care se delimitează de incidentul cu bannerele și spune că sunt zvonuri mincinoase, menite să alunge Veolia.

- Reclamă -

„Uniunea Suporterilor Petroliști constată cu revoltă că, abia terminat sezonul, unele grupuri de interese din zona politicului ploieștean asociate cu o minoritate insignifiantă a suporterilor, a început să dea târcoale proiectului Noul Petrolul.

După ce au pus bețe în roate cât au putut la preluarea mărcilor, la stadion, la baza de antrenament, acum după ce proiectul se arată a fi de succes, șacalii dau târcoale, încercând alungarea Veoliei pentru a pune gheara pe un bun, la care nu au nici cea mai mică contribuție. Asmuțind presa scribace la comandă, lipsită de surse și deontologie, cercuri din primăria orașului, aliate cu facțiuni minoritare de suporteri cărora nu le ies unele sau altele dintre pasențe, aruncă zvonuri mincinoase. USP condamnă vehement astfel de practici kgb-iste și va asigură că VEOLIA nu a fost și nu este în negocieri pentru cedarea Petrolului.”, este comunicatul USP.

Ulterior și suporterii din peluza Ilie Oană au transmis un comunicat.

- Reclamă -

„În urma unui „articol” apărut în media ploieşteană, în care membrii Peluzei I Ilie Oană sunt acuzaţi că vor plecarea grupului Veolia de la conducerea clubului Petrolul, precum şi faptul că aceeaşi membri ai P1 vor face tot posibilul ca acest club să fie sancţionat de FRF şi Jandarmerie, vă aducem la cunoştinţă următoarele :

1. Membrii Peluzei I Ilie Oană nu doresc plecarea Veolia de la club, ci doar ca finanțatorul echipei să se rezume strict la ceea ce implică rolul său de partener-finanţator.
2 . Renunţarea reprezentantului Veolia la poziția de forță pe care o afișează în relația cu suporterii

3. Găsirea unei strategii care să ducă la construirea unui club solid, capabil ca în vara viitoare să promoveze în Liga 1

Cu privire strict la articolul sus menţionat vrem să informăm semnatarul acelui articol că spectacolul realizat în peluză, la meciul de sâmbăta trecută, are strict legătură cu sărbătoarea promovării echipei în Liga 2, aşa cum s-a realizat şi anul trecut la promovarea în Liga 3 şi că de fiecare dată când Petrolul a avut ceva de sărbătorit
În consecinţă membri Peluza I ”Ilie Oana” se consideră pe bună dreptate jigniţi şi aşteaptă ca semnatarul acestora să îşi prezinte public scuze faţă de ei”, este comunicatul peluzei Ilie Oană.

- Reclamă -

De asemenea, Veolia a transmis un punct de vedere sursei citate în care spune că reprezentanții companiei nu au fost contactați de nimeni interesat să preia rolul de finanțator, dar că sunt deschiși discuțiilor și reevaluării implicării companiei în echipă.

„Menţionăm că, până în acest moment, nu am fost contactaţi de nimeni interesat să preia rolul de partener-finanţator. Rămânem deschişi dialogului cu orice parte interesată să pună umărul la construcţia acestui proiect ambiţios, reevaluând în aceslaşi timp dimensiunea implicării noastre.”, se arată în punctul de vedere al Veolia.

Reamintim că la momentul la care Veolia a devenit partener finanțator Petrolul Ploiești, mai multe persoane din administrație acuzau că reprezentanții companiei au luat această decizie pentru a avea o pârghie în plus de a pune presiune asupra primăriei să accepte majorarea tarifului la gigacalorie.

“Zvonurile din Ploiești spun că ei au venit (n.r.: Veolia) pentru că la anul se termină contractele pe care grupul le are cu Primăria și asta este o formă de presiune. Nu știu detalii, doar ce am auzit de la suporteri, se aude că de aceea a venit. Nu știu toate elementele, dar așa vorbesc suporterii, că se folosesc de ei pentru a pune presiune pe Consiliul Local pentru a fi prelungite contractele.”, declara Vivi Răchită la momentul respectiv.

Vezi aici întreaga declarație!

De reamintit este și ancheta jurnalistului Cătălin Tolontan care a scos la iveală că Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, s-ar fi implicat în aranjamentul voturilor pentru alegerea președintelul FRF.

Într-o anchetă menită să scoată la iveală cum s-au făcut jocurile pentru alegerea lui Răzvan Burleanu în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, Tolontan spune că “blaturile” s-au făcut în teritoriu, nu la centru și că pentru fiecare echipă s-a discutat cu oamenii cheie care puteau lua decizia în acest sens.

Interesant este că pentru Petrolul Ploiești s-a discutat cu directorul Veolia, Mădălin Mihailovici, deși compania este doar partener finanțator, iar votul trebuia să îi aparțină delegatului clubului. Citește toate detaliile aici!

Cât despre Mădălin Mihailovici, CEO-ul Veolia România, reamintim că recent au ieșit la iveală noi informații din dosarul Apa Nova, la aproape trei ani de la demararea cercetărilor. Directorul general al Veolia România, Mădălin Mihailovici, este suspectat de procurorii anticorupție din Ploiești că a încercat să falsifice documente. Este vorba de o serie de acte care urmau să fie prezentate drept justificare pentru mai multe plăți efectuate de companie și care să confere un caracter de legalitate, susțin procurorii.

Din documente reiese că procurorii anticorupție au pus la dispoziția instanței o convorbire interceptată în mediul ambiental în data de 26 august 2015, între Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, și Irina Elena Munteanu, director adjunct Apa Nova București, care ar dovedi intenția celor doi de a ascunde documente în baza cărora s-au făcut plăți presupus nelegale.

Vezi aici documentul!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PODCAST Cred tinerii tot ce văd pe internet?!

În zilele noastre găsim pe internet informații a căror corectitudine este greu de verificat. Nu de puține ori, ceea...
Sari la conținut