fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img

Ce acuzații îi aduc procurorii de la Curtea de Apel Ploiești consilierului județean Rareș Enescu

Citește Și

- Reclamă -

rares - Ziarul INCOMODConsilierul județean Rareș Enescu este cercetat penal într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. În prezent, acestuia i s-a interzis exercitarea funcției de consilier județean.

Iată punctul de vedere oficial al Prachetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești:

- Reclamă -

”În cadrul cercetărilor ce se efectuează la această unitate de parchet în dosarul penal nr.280/P/2015, faţă de inculpatul ENESCU RAREŞ-DAN, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova, s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese prev. de art.301 Cod penal, constând în aceea că, în perioada 2012-2015, în condiţiile în care acesta era angajat cu contract de muncă atât la Parcul Industrial Ploieşti S.A. cât şi la Primăria Com. Podenii Noi jud.Prahova, a participat la şedinţele Consiliului Judeţean Prahova unde, prin votul exercitat, a contribuit  la luarea unor decizii prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cele două entităţi juridice la care era angajat şi din partea cărora beneficiază şi în prezent de foloase.

La data de 04.06.2015, faţă de acesta s-a pus în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese prev. de art.301 Cod penal.

Urmare a măsurii preventive dispuse în cauză, inculpatului Enescu Rareş-Dan i s-a interzis exercitarea funcţiei de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova.

- Reclamă -

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”De la beleaua satului la școala poporului”. Liceul din Comarnic a aniversat 130 de ani

Liceul ”Simion Stolnicu” din Comarnic a aniversat 130 de ani de la înființare. Momentul a fost marcat printr-o serie...
Sari la conținut