fbpx
luni, mai 6, 2024
spot_img

Augustin Lazăr a atacat în instanță procedura de revocare declanșată de ministrul justiției

Citește Și

- Reclamă -
Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, vineri, la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare declanșată de ministrul justiției, Tudorel Toader, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Tot astăzi, Augustin Lazăr a depus la Ministerul Justiției o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de revocare făcut de Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a declanșat pe data de 24 octombrie procedura de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a enumerat 20 de capete de acuzare la adresa lui Lazăr, printre care și semnarea unui protocol secret cu SRI în 2016, dar și ascunderea adevărului despre acest protocol.

A urmat apoi un adevărat război al declarațiilor între ministrul justiției și procurorul general pe tema ordonanței de clasare a unui dosar care îl viza pe Klaus Iohannis care ar fi fost depusă în dosarul de numire.

- Reclamă -

Războiul dintre cei doi a culminat joi seara, când ministrul justiției a afirmat, că Augustin Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general.

Tudorel Toader a adăugat că Augustin Lazăr ar fi făcut acelaşi lucru şi cu procurorii de la Inspecţia Judiciară care au făcut verificări la Parchetul General.

În legătură cu aceste acuzații, Ministerul Public a dat publicității vineri următoarele precizări:

”În perioada 4 – 29 septembrie 2017, Inspecția Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un control privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente, precum și respectarea normelor procedurale și regulamentare de către procurorii și personalul auxiliar de specialitate.

- Reclamă -

Echipa de control a fost formată dintr-un nunăr de 7 inspectori.

Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot și ministrul justiției, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecției Judiciare care a concluzionat că ,,activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost una eficientă”.

Din echipa de inspectori, ulterior încetării calității de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror și-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secției pentru procurori într-o funcție de conducere iar, cea de a doua, la data afirmațiilor ministrului justiției, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J.”

sursa: g4media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO EXCLUSIV – O mașină a fost luată de apă la Vâlcănești. Zeci de oameni sunt izolați

Natura s-a dezlănțuit în ziua de Paște. ISU a emis cod portocaliu de vreme severă, iar mai multe localități...
Sari la conținut