fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Situație revoltătoare la Brazi! Viermi în stradă și miros persistent de cadavru de la o firmă care procesează deșeuri

Citește Și

- Reclamă -
Ziarul Incomod a publicat marți imagini revoltătoare cu viermi ajunși pe un drum cu acces public din incinta Parcului Industrial Brazi, lângă curtea societății comerciale Eco Burn, care are ca obiect de activitate procesarea deșeurilor. Totodată, am primit imagini care arată un fum gros eliberat la nivelul solului, de la incineratorul firmei. 

DETALII AICI: VIDEO | Imagini șocante! Fecale și viermi în drum, de la o firmă din Prahova!

 

- Reclamă -

Continuând ancheta, reporterii Ziarului Incomod l-au contactat pe directorul Parcului Industrial Brazi, Ion Stoica, pentru un punct de vedere în acest sens.

Am aflat că situația este mult mai gravă, față de ceea ce ne-a transmis persoana care ne-a trimis inițial imaginile.
Nu este vorba despre o „simplă inundație” cu materii fecale și viermi. Ar fi vorba, de fapt, de substanțe și mai periculoase, iar viermii provin de la deșeuri aduse pentru incinerare.
Eco Burn, firma care operează incineratorul de deşeuri din Parcul Industrial Brazi, are sau a avut contracte pentru servicii de „colectare, transport şi eliminare finală a deşeurilor medicale” cu mai multe unități medicale, precum Spitalul Județean Ploiești, Spitalul Câmpina sau Spitalul Universitar de Urgență Militar. 

 

Când plouă mai tare, viermii, dar și substanțe potențial nocive ajung în drumul de acces public, pe proprietatea Parcului Industrial Brazi, dar și în incinta unor societăți comerciale care se află în imediata apropiere.

- Reclamă -

Totodată, fumul greu degajat de incinerator la înălțime mică face ca mirosul și, evident, substanțele chimice eliberate în urma procesului de ardere să ajungă la nivelul solului.

Revoltător este faptul că angajații fimelor din apropiere au ajuns să aibă probleme medicale. Potrivit directorului Parcului, au fost primite sesizări de la reprezentanții firmelor respective, în care aceștia reclamă că angajații se simt rău, au accese de vomă, amețeli și alte simptome generate de mirosul puternic de cadavru în descompunere. Reprezentanții firmelor susțin că productivitatea muncii este afectată de activitatea Eco Burn și că angajații solicită des concedii medicale și amenință cu greva.

La acest moment, Eco Burn depozitează necorespunzător deșeuri aduse spre incinerare, care generează miros de cadavre în descompunere. Este pesistent si ziua si noaptea. Aici sunt aduse și lichide ce conțin substanțe urât mirositoare, probabil nocive, și viermi, așa cum ați relatat dvs. Acestea se scurg din incinta Eco Burn și ajung pe drumul comun.

Acolo este pantă și se scurg pe propietatea Parcului, dar și în incinta societăților rezidente.

- Reclamă -

În momentul incinerării propriu zise, se degajă miros și fum pe perioade lungi de timp.

Probabil, capacitatea lor de procesare e mai mică decât ce intră pe poarta Parcului. Noi am întărit paza, dar nu putem interveni în afacerile firmei rezidente.

Însă putem lua niște măsuri, prin sesizări la Garda Națională de Mediu sau cea județeană, ceea ce am și făcut.

Din cauza acestor mirosuri, unii dintre angajații firmelor din apropiere reclamă stări de vomă, usturime în gat, stări de rău.

Problemele acestea nu trebuie conștientizate doar la nivel de media și de Parc, trebuie să aibă un final și acesta este unul singur. Nu se poate continua la modul acesta.

Avem reclamații de la rezidenți, că sunt tulburări de funcționalitate la ei, oamenii își iau concedii medicale, au probleme în desfășurarea activității.

Am văzut imaginile publicate de dumneavostră și pot să confirm că situația este reală. Pe mine nu mă interesează politica, sunt cu mandatul pe masă. Această situație trebuie rezolvată„, spune directorul Parcului Industrial Brazi.

Înainte de publicarea primului articol, Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere de la societatea Eco Burn.

Reacția firmei a venit în cursul zilei de astăzi (8 august) și conține amenințări cu procese la adresa redacției nostre, fără a dezvolta subiectul abordat de Ziarul Incomod.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

BEC a stabilit ordinea partidelor pe buletinul de vot. Cum arată acesta – FOTO

Biroul Electoral Central a stabilit, prin tragere la sorţi, numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor...
Sari la conținut