fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Medicul șpăgar de la Câmpina a plecat din spital după intervenția Poliției

Citește Și

- Reclamă -

medic campina - Ziarul INCOMODMedicul Ion Nica, fostul șef al secției de obstetrică –ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina (SMC), a fost dat afară din spital după un imens scandal și doar după ce a fost solicitat ajutorul Poliției. Se întâmpla în noiembroe 2013, atunci când conducerea SMC a descoperit mai multe probleme grave de ordin administrativ în secţia pe care acesta o conducea. Șefului Secţiei obstetrică-ginecologie i s-a reproşat faptul că încasa o taxă pentru internarea pacientelor într-o rezervă de lux, iar banii nu erau consemnaţi în evidenţele contabile ale spitalului.

Pe de altă parte, medicului Ion Nica i s-a reproşat şi faptul că fiul acestuia, şi el medic, a făcut un stagiu de pregătire la Spitalul Câmpina, în lipsa unor documente necesare pentru acest lucru. În urma acestor reproșuri, Nica decide să demisioneze în data de 20 noiembrie 2013 din toate funcțiile pe care le deținea în spital. A doua zi însă, revine asupra deciziei și se întoarce la spital unde anunță că s-a răzgândit și nu mai demisionează. A mers la biroul Resurse Umane unde solicită angajatelor de acolo documentul în care își prezentase demisia cu intența de a-l distruge. Nu primește decât o copie pe care o rupe în bucăți. Și-a dat seama imediat că gestul său a fost inutil pentru că documentul pe care semnase demisia este intact. A izbucnit un adevărat scandal, astfel că dr. Elena Dumitrescu, directorul medical al unităţii sanitare, a fost nevoită să solicite ajutorul Poliţiei pentru a calma spiritele.

- Reclamă -

La puțină vreme după acest episod, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova se autosesizează și demarează o anchetă, vizat fiind chiar medicul Ion Nica. Au loc mai multe audieri, iar surse apropiate anchetei au precizat că au fost chemate la Parchet inclusive asistentele care au lucrat cu medicul incriminat.

Câți ani de închisoare riscă medicul Ion Nica

După doi ani de anchetă, Nica a fost trimis în judecată, iar faptele de care este acuzat sunt extreme de grave. Dacă pentru luare de mită, ar putea scăpa relativ ușor cu o pedeapsă cu închisoare cu suspendare, suma de bani percepută de la paciente nefiind mare (aproximativ 600 de euro), Nica ar putea să ajungă în spatele gratiilor pentru cel puțin trei ani din cauza avorturilor ilegale pe care le-a provocat pacientelor sale. Conform Codului Penal, întreruperea cursului sarcinii, prin orice mijloace, săvârşită în vreuna dintre următoarele împrejurări: a) în afara instituţiilor medicale sau cabinetelor medicale autorizate în acest scop; b) de către o persoană care nu are calitatea de medic de specialitate; c) dacă vârsta sarcinii a depăşit patrusprezece săptămâni, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Întreruperea cursului sarcinii, săvârşită în orice condiţii, fără consimţământul femeii însărcinate, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă prin faptele prevăzute în alin. 1 şi 2 s-a cauzat femeii însărcinate vreo vătămare corporală gravă, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea femeii însărcinate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. În cazul când fapta prevăzută în alin. 2 şi 3 a fost săvârşită de medic, pe lângă pedeapsa închisorii, se va aplica şi interdicţia exercitării profesiei de medic, potrivit art. 64 lit. c). Tentativa se pedepseşte. Nu se pedepseşte întreruperea cursului sarcinii efectuată de medic: a) dacă întreruperea cursului sarcinii era necesară pentru a salva viaţa, sănătatea sau integritatea corporală a femeii însărcinate de la un pericol grav şi iminent şi care nu putea fi înlăturat altfel; b) în cazul prevăzut în alin. 1 lit. c), când întreruperea cursului sarcinii se impunea din motive terapeutice, potrivit dispoziţiilor legale; c) în cazul prevăzut în alin. 2, când femeia însărcinată s-a aflat în imposibilitate de a-şi exprima voinţa, iar întreruperea cursului sarcinii se impunea din motive terapeutice, potrivit dispoziţiilor legale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au mâncat pește de Florii

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la masa de Florii,...
Sari la conținut