fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Acțiuni rutiere pe Drumurile Naționale din Prahova. Unde sunt filtrele poliției

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciul Rutier, desfășoară, vineri dimineață, o acțiune rutieră pe Drumul Național 1, în afara orașului Băicoi, a anunțat purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

Se acționează pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză și a celor care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.

- Reclamă -

”La data de 26 octombrie a.c., pe drumurile naționale din județ, în municipiul Ploiești, pe raza orașelor Băicoi, Bușteni, Plopeni și Slănic, dar și pe raza de competență a Secțiilor Rurale de Poliție Apostolache Ciorani și Cocorăștii Colț, polițiștii prahoveni au acționat pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pentru depistarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice altă natură”, potrivit IJP Prahova.

Pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, au fost controlate peste 320 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 175 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Polițiștii au aplicat peste 160 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea normelor rutiere în vigoare.

- Reclamă -

Totodată, au fost reținute 7 premise de conducere, și 9 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor, depășește 63.500 de lei.

De asemenea, ieri, în intervalul orar 10.00-12.00, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au acționat în municipiul Ploiești, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor.

Astfel, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 8 permise de conducere, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

- Reclamă -

RECOMANDĂRI:

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

  • Acordați o atenție sporită la trecerile de pietoni!

-Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

-Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

-Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

-Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive! Este o alegere, nu o greșeală.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img