Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, trage un semnal de alarmă cu privire la poluare, în contextul în care se înregistrează temperaturi din ce în ce mai mari.

“Deși am avertizat primăriile că situația meteo impune măsuri suplimentare de curățare și umectare a căilor rutiere și restricționare/ reconfigurare a traficului, astăzi, la Ploiești, trei din cele 6 stații de monitorizare înregistrează tendințe de creștere a valorilor PM10. Este adevărat, valorile sunt sub limita admisă, iar calitatea aerului a scazut doar de la foarte buna la bună, dar să nu uităm că valorile temperaturii sunt în creștere!

În consecință, am solicitat APM Prahova să atenționeze Primăria Ploiești să treacă la treabă, cu prioritate în zonele “consacrate” (Cantacuzino și Bariera București) și în cea stației de monitorizare din Mihai Bravu, unde, pe lângă traficul rutier, este și o benzinărie, ai cărei administratori trebuie, la rândul lor, să umecteze zona de trafic.

Trebuie să se înțeleagă că întocmirea Planului pentru calitatea aerului, pentru care tot insist, nu este facultativă, ci o obligație a primarului, și că implementarea acestuia poate rezolva multe dintre problemele actuale!

Garda de Mediu Prahova va verifica dacă aceste măsuri vor fi duse la îndeplinire. AZI!”, a transmis ministrul Mediului pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here