fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Alianța Dreapta Unită a fost respinsă de Biroul Electoral Central

Citește Și

- Reclamă -

Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) a fost respinsă duminică la înregistrare de către Biroul Electoral Central (BEC).

Acest lucru s-a întâmplat după ce Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în BEC, a cerut repsingerea protocolului de constituire depus de Alianța Dreapta Unită (ADU) pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, transmite g4media.ro.

Reprezentații Alianței formată din partidele de opoziție USR, PMP și Forța Dreptei, au anunțat că vor contesta decizia BEC la Înalta Curte de Casație și Jusitție. Liderul PMP, Eugen Tomac, acuză un ”derapaj democratic cum nu a mai existat după 1989”.

- Reclamă -

Dacă decizia BEC va fi  menținută la Înalta Curte, Alianța Dreapta Unită nu va putea participa la alegerile europarlamentare.

Biroul Electoral Central a anunțat, duminică, oficial, într-un comunicat că a decis să respingă protocolul de constituirea a alianţei electorale „Alianţa DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORŢA DREPTEI”. BEC susține că la registrul partidelor politice figurează în calitate de președinte al PMP Cristian Diaconescu, acesta fiind în drept să reprezinte Partidul Mișcarea Populară, nu Eugen Tomac, cel care a semnat în calitate de președinte PMP protocolul Alianței. Vezi aici comunicatul integral

Alianţa Dreaptă Unită a transmis printr-un comunicat oficial că va contesta la ÎCCJ respingerea protocolului de alianţă de către Biroul Electoral Central și consideră abuzivă decizia de duminică a BEC ”luată la solicitarea PSD şi votată şi de PNL”:

  • ”Este doar o încercare de a împiedica cele trei partide – USR, PMP şi Forţa Dreptei – să participe în alegeri ca o alianţă puternică de dreapta. Alianţa Dreaptă Unită va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Biroului Electoral Central, luată la solicitarea PSD. Le este frică de Dreapta Unită. PSD-PNL vor să ne scoată de pe buletinul de vot pentru că le este frică de votul românilor. Vom merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ne vom lupta pentru drepturile noastre şi pentru viitorul pe care îl merită România. Vom continua să luptăm pentru o Românie fără corupţie, fără abuzuri şi fără frică. Lupta pentru o Românie Modernă este mai puternică ca niciodată (…) PSD vrea doar concurenţi controlaţi, unii pe listă cu ei, iar alţii care cântă la aceleaşi tribune unde partidul stat este în tot şi în toate. Ne-au tăiat abuziv finanţarea, ne-au scos din secţiile de vot, ne-au ameninţat şi cerut să nu candidăm, iar acum, în semn de disperare, au hotărât să interzică „Dreapta Unită”. Asemenea atacuri barbare întâlnim doar în regimul Puţin şi Lukaşenko. Partidul stat atacă într-un mod sălbatic opoziţia democratică din România. PSD doreşte să elimine opoziţia din alegeri prin îngrădirea dreptului sacru în democraţie de a alege şi a fi ales. Nu vom ceda, suntem hotărâţi să mergem mai departe, luptăm pentru românii care nu vor că România să rămână o ţară la cheremul baronilor roşii”.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut