alina gorghiu

alina gorghiuCopreședinta PNL, Alina Gorghiu, a reacționat dur în privința votului din Senatul României pentru social-democratul Dan Șova. În opinia sa, cazul Șova e un indicator că statul, sub PSD și Victor Ponta, este încă prizonier. Totodată, aceasta a anunțat că PNL va contesta la Curtea Constituțională reluarea votului.

”Între 2005 și 2015, au existat curente dominante: unul care a încercat să subordoneze justiția, altul care a încercat să o discrediteze. Niciunul nu a reușit pe deplin. Am intrat într-o etapă nouă. Au dispărut din funcții publice cei care au încercat să controleze actul de justiție, dar cei care își doresc un statut privilegiat față de cetățeni încă sunt la putere. Ultima verigă în lanțul trofic al tranziției. Vor dispărea și ei, natural, de pe scena politică, doar că încă nu realizează, refuză evoluția și rămân blocați în era pesedismului de aur. 
Cazul Șova e un indicator că statul, sub PSD și Victor Ponta, este încă prizonier. Votul de ieri precum și interpretarea primului sunt doar episoade, nu finalul. PNL va contesta la Curtea Constituțională reluarea votului, la fel cum a procedat și în prima fază când deși a existat un vot majoritar pentru acceptarea cererilor justiției, interpretarea puterii a sfidat Constituția, aritmetica și decența.
Este inacceptabil și extrem de nedrept ca PNL să fie culpabilizat, de fiecare dată, pentru ceea ce face PSD, așa cum încearcă unii să promoveze, cu scopul de a crea senzația unui mixt de imoralitate, între toți actorii politici.
PNL și-a făcut datoria. Nu pentru că suntem obligați, ci pentru că aceasta este direcția în care am ales să mergem. Uneori i-am criticat direct, acum vreau să le mulțumesc public senatorilor PNL pentru că au votat corect.
Pentru lege și normalitate” susține Alina Gorghiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here