fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Amenzi de peste 100 de mii de lei date de Poliția Locală Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Poliția Locală Ploiești a prezentat bilanțul pe lunile iunie și iulie privind activitățile de control pe zonele de competență.

În urma verificărilor, amenzile aplicate au depășit suma totală de 100.000 de lei.

„Poliția Locală Ploiești a organizat, în cursul lunilor iunie și iulie 2023, acțiuni de supraveghere a zonelor de agrement aflate pe raza municipiului, pentru asigurarea respectării ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor de murdărire a domeniului public, pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

- Reclamă -

CITEȘTE și Mărturia șocantă a prahoveanului care a stat 3 săptămâni cu un fier de 8 cm în picior deși a fost consultat de doi medici. ”De unde să știu că era ginecolog!”

Polițiștii locali din cadrul Birourilor de Ordine Publică au patrulat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte în parcurile și locurile de joacă, ocazie cu care au legitimat 1236 de persoane și au întocmit 511 procese-verbale de contravenție.

Valoarea amenzilor aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 (a) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii nr. 349/ 2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, O.U.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, H.C.L. nr. 34/2019 – referitoare la modificarea și completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare ȋn municipiul Ploieşti, H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești, s-a ridicat la suma totală de 101.220 lei.

- Reclamă -

Totodată, 528 de persoane au fost atenționate verbal cu privire la obligația pe care o au de a se comporta civilizat și a nu săvârși fapte de natură antisocială.

Faptele contravenționale depistate de polițiștii locali au constat în tulburarea ordinii și liniștii publice, fumatul în incinta locurilor de joacă pentru copii, aruncarea de resturi menajere, inclusiv coji de semințe pe domeniul public, scăldatul în fântânile arteziene ori în lacurile amenajate, precum și documente de identitate expirate.

Prin acțiunile întreprinse, Poliția Locală Ploiești își dorește să creeze un climat de siguranță, ordine și confort pentru ploieșteni”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Ploiești.

Foto cu caracter ilustrativ

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...