fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Amenzi de peste 3,7 milioane de lei, date de pompierii prahoveni

Citește Și

- Reclamă -

Pompierii prahoveni au dat amenzi de peste 3,7 milioane de lei pentru nereguli depistate în timpul unor controale în primul trimestru al anului.

Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, pompierii din județ, de la compartimentul de prevenire, alături de alți 24 de inspectori detașați din alte județe, au efectuat 326 de controale de la începutul anului până acum.

În acest interval pompierii au depistat 1.491 de nereguli, pentru care au aplicat 956 de avertismente și 536 de amenzi în cuantum total de peste 3,7 milioane de lei.

- Reclamă -

Redăm mai jos integral comunicatul ISU Prahova:

Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, pe tot cuprinsul trimestrului I al anului 2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, cu sprijinul a 24 de inspectori detașați temporar de la inspectoratele județelor Argeș, Galați, Ialomița, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au executat controale pe linia apărării împotriva incendiilor la unitățile de turism și alimentație publică din județ.

În intervalul menționat au fost efectuate 326 de controale. Pe timpul acestora, au fost identificate 1491 de nereguli, sancționate contravențional astfel: 956 de avertismente și 536 de amenzi în cuantum total de 3.715.806 lei. Pentru încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu, la doi operatori economici s-a dispus măsura complementară de oprire a funcționării.

Important de menționat este faptul că pentru acesti operatori măsura complementară de oprire a funcționării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic (principala deficiență fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă).

- Reclamă -

Precizăm faptul că prin intermediul acțiunilor de control se urmărește modul de respectare a prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor. Totodată, activitățile de prevenire desfășurate de cadrele unității noastre vizează, în principal, verificarea accesibilității căilor de evacuare și de intervenție, respectiv nivelul de dotare a construcțiilor cu instalații de protecție împotriva incendiilor.

De asemenea, pe timpul activității de control, inspectorii de prevenire au desfășurat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat în astfel de cazuri.

De menționat este faptul că, pentru identificarea și înlăturarea eventualelor riscuri generatoare de incendii, în această perioadă, subunitățile de intervenție din cadrul ISUJ Prahova au executat acțiuni de recunoaștere în teren la obiectivele cu destinația turism și alimentație publică.

Reamintim faptul că prevenirea situațiilor de urgență reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale instituției noastre, aspect realizat atât prin intermediul activităților de informare preventivă, cât și prin intermediul acțiunilor de control.

- Reclamă -

Astfel, activitatea inspectorilor de prevenire are un caracter permanent, iar aceste activități se desfășoară continuu, nefiind limitate doar la unitățile de turism și alimentație publică, ci și la alte categorii de obiective.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut