andrei volosevici sedinta aga adi termo prahova licitatie operator termoficare
Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a atras atenţia că pentru a încredinţa serviciul de termoficare către operatorul propriu proaspăt înfiinţat va fi nevoie de modificarea studiului de oportunitate aprobat în 2021, avertizând că revizuirea acestui studiu nu se poate face fără transferul CET-ului de la Consiliul Judeţean.

Primarul a amintit, în timpul şedinţei de joi a Consiliului Local Ploieşti, că studiul din 2021 – pe baza căruia s-a şi ţinut, de altfel, licitaţia încheiată prin desemnarea Termoficare Prahova ca operator – a analizat patru variante de lucru, recomandând concesionarea serviciului. Pentru încredinţarea directă către un operator propriu ar fi nevoie, conform expunerii primarului, de revizuirea documentului de anul trecut. Dar revizuirea nu se poate face fără un motiv justificat, susţine primarul, după ce a discutat cu experţii care l-au întocmit. “Adică, mai pe româneşte, trebuie să avem CET-ul”, a argumentat Andrei Volosevici, rugându-i pe consilierii locali să intervină pe lângă factorii de decizie din Consiliul Judeţean pentru deblocarea situaţiei.

“Ieri am stat de vorbă cu cei de la RomCapital. Fără nicio putere de tăgadă, e lege, trebuie să avem un studiu de oportunitate. Ca ei să refacă studiul de oportunitate, este evident că trebuie să fie o altă situaţie juridică. Studiul de oportunitate pus la dispoziţie anul trecut în luna mai a fost raportat la o anumită situaţie patrimonială: CET şi reţea primară la Consiliul Judeţean – şi aşa suntem şi acum – şi reţeaua secundară la Ploieşti. Ca să poată face un nou studiu de către RomCapital, este evident că mai întâi trebuie să avem patrimoniul şi după aceea se poate face studiul de oportunitate şi merge obligatoriu şi pe un aviz de la Concurenţă. Dar, ca oamenii să poată lua în analiză o altă variantă de lucru, care să nu fie concesiunea serviciului şi să fie încredinţarea către o societate a Primăriei, trebuie să fie o altă situaţie juridică constatată. Adică, mai pe româneşte, trebuie să avem CET-ul. Eu i-am rugat să pregătească între timp aceste lucru, pentru că au datele, pentru a putea avea un nou studiu, raportat la noua situaţie juridică şi patrimonială, ca să putem da drumul în Consiliul Local, să mergem şi să obţinem avizul de la Consiliul Concurenţei şi să putem să facem procedura, care se poate desfăşura într-o zi sau două, să încredinţăm societăţii Termo Ploieşti SA serviciul de termie. Aceştia sunt paşii obligatorii”, a afirmat, joi, primarul Andrei Volosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here