fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Citește Și

- Reclamă -

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând că măsurile de austeritate adoptate spre finalul anului trecut vor duce la o diminuare cu peste 10% a veniturilor pe care le obțin.

Angajații companiei naționale susțin că, prin Legea 296/2023, drepturile lor salariale vor fi diminuate cu peste 10%. Ei reclamă și că, în contextul inflației și creșterii prețurilor, puterea de cumpărare a scăzut, în mod real, cu aproximativ 20%.

- Reclamă -

Sindicatul Național Loteria Română, afiliat la Cartel Alfa, anunță că va protesta în această săptămână în fața Ministerului Finanțelor. Primul protest este anunțat marți, între orele 10.00 și 12.00, iar acțiuni similare au fost programate și în următoarele zile, până vineri, de la aceleași ore.

Angajații din Loteria Română amenință cu greva generală

„Sindicatul Național «Loteria Română», afiliat la Confederația Națională Sindicală «Cartel ALFA» și reprezentativ la nivelul Companiei Naționale «Loteria Română» (CNLR) cu aproape 80% dintre angajații companiei în rândurile sale, respinge reducerea prin lege a drepturilor angajaților companiei și va uza de toate pârghiile legale, inclusiv greva generală pentru a le apăra. Din punct de vedere sindical, s-au făcut toate eforturile necesare exceptării Loteriei Române de la prevederile Legii 296/2023, lege prin care sunt diminuate drepturi ale salariaților, negociate și stabilite prin contractul colectiv de muncă. Astfel, ca efect al acestei legi și a măsurilor de taxare suplimentară a tichetelor de masă și voucherelor de vacanță, veniturile salariaților se diminuează cu peste 10%. Adăugând efectul inflației asupra salariilor, rezultă o diminuare a veniturilor reale nete cu aproximativ 20%. Menționăm că majoritatea salariaților CNLR sunt încadrați aproape de salariul minim național”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni.

„În lipsa unor măsuri imediate și concrete de modificare, Sindicatul Național Loteria Română apelează la toate formele de protest legale pentru apărarea drepturilor membrilor noștri, mergând până la greva generală”, se mai arată în comunicat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut