fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

Autoritățile sanitare au închis terasa din Sinaia unde au mâncat copiii care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Sinaia a anunțat că autoritățile sanitare (DSP) au decis să închidă terasa unde au mâncat de dimineață copiii care au ajuns la spital din cauza unei toxiinfecții alimentare. Este vorba despre un fast food din stațiune.

Marți 8 august 2023 începând cu ora 13.13, la Centrul de Primire Urgente al Spitalului orășenesc Sinaia au fost direcționați 10 pacienți, aparținând unui grup mai numeros din Teleorman, dintre care: 9 copii cu vârste între 13-16 ani și un adult, care este însoțitor oficial al grupului, cu simptome comune (vărsături si scaune moi) urmare consumului de produse alimentare, de la un operator de pe raza orașului.

- Reclamă -

Aceștia au fost transportați cu mai multe ambulanțe SAJ și SMURD inclusiv cu ambulante victime multiple, dat fiind sincronizarea debutului simptomelor si pentru scurtarea timpilor de preluare și transport.

Imediat preluării acestora au fost evaluați clinic, fiind implicate toate resursele umane si materiale ale spitalului prin declanșarea Planului Alb, chemarea de la domiciliu de personal medical-medici urgentiști, precum si aducerea unui medic pediatru de la Secția exterioara de Pediatrie, pentru scurtarea timpilor consulturi interdisciplinare și buna gestionare a cazurilor.

Ulterior evaluării clinice și integrării rezultatelor investigațiilor paraclinice și imagistice, aceștia au beneficiat de tratament adecvat și personalizat nevoilor și stării fiecăruia în parte, 7 dintre copii au rămas internați pentru supraveghere și continuarea tratamentului în cadrul Secției Pediatrie – Spital orășenesc Sinaia, alți 2 copii au plecat cu recomandări și rețete prescrise de medicul pediatru, iar pacientul adult a refuzat transferul la Secția Boli infecțioase Spital Județean Ploiești, optând pentru a reveni la cazare cu recomandări și rețetă din partea medicilor spitalului Sinaia.

- Reclamă -

Pana la aceasta ora (15,30) toți cei 10 pacienți au fost echilibrați hemodinamic si respirator, se arată într-un comunicat al Primăriei Sinaia.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...