fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Autostrada Ploiești – Brașov ar putea fi gata abia peste 17 ani. Care este traseul aprobat

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Vești nu foarte bune pentru șoferii care tranzitează Valea Prahovei. Aglomerația de pe DN1 va dispărea abia peste 17 ani.

În 2040 estimează oficiali din Ministerul Transporturilor că va fi gata autostrada Ploiești – Brașov. Conform secretarului de stat Mariana Ioniță, lucrările ar putea începe în 2026-2027, iar proiectul ar putea fi încheiat în 2040.

Eu nu cred că va începe mai devreme de 2026-2027, pe acolo, în funcție de licitație, de acordul de mediu…de finalizarea studiului geotehnic. Este foarte important cum se face acest studiu geotehnic. Soluțiile pe care noi le scoatem la execuție trebuie să fie puse de îndată în operă, nemodificate. Am rezerva mea legată de licitații și de obținerea acordului de mediu. Nu au cum să înceapă lucrările mai devreme de 2027, caietul de sarcini și licitația plus contestațiile la un asemena proiect durează 3-4 ani. Lucrarea în sine durează 5 – 6 ani, dacă ne luăm după cce se întâmplă Autostrada Sibiu – Pitești. Dacă adăugăm proverbialele întârzieri, ne îndreptăm spre 2040”, a declarat secretarul de stat Mariana Ioniță.

- Reclamă -

Varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti – Braşov a fost avizată în iulie 2023 de CNAIR.

Costul estimat al proiectului este de 5,5 miliarde de euro, fără TVA

În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian – Râşnov) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) şi 61 de structuri (28,75 km).

- Reclamă -

Autostrada Ploieşti – Braşov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei, respectiv Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal şi Braşov. Traseul autostrăzii traversează 23 de Unităţi Administrativ Teritoriale.

 - Ziarul INCOMOD
 - Ziarul INCOMOD
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img