fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Averea șefului ANPC, verificată de ANI, după ce terenuri, mașini scumpe, un iaht, nu mai apar în declarațiile de avere

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Agenția Națională de Integritate (ANI) verifică averea șefului ANPC, secretarul de stat Horia Constantinescu. Anunțul a fost făcut de reprezentanți USR, care spun că l-au reclamat la ANI pe șeful Protecției Consumatorilor, care a fost promovat de Liviu Dragnea și susținut de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, transmite hotnews.ro.

Deputatul USR Mihai Badea, cel care a sesizat ANI, spune că în declarațiile de avere ale șefului ANPC apar mai multe lacune.

„Declarațiile de avere depuse de Horia Constantinescu în perioadele în care a ocupat funcții publice sunt pline de lacune, apar numeroase tranzacții imobiliare, a făcut multe achiziții scumpe (mașini de lux, iahturi, ceasuri de firmă), iar mass-media a scris despre offshore-urile pe care le controlează în Panama. Decizia ANI de a declanșa evaluarea averii și a modificărilor acesteia confirmă că există niște lucruri dubioase pe-acolo, nu doar mi s-a părut mie”, declară deputatul USR Mihai Badea, citat într-un comunicat transmis sâmbătă.

- Reclamă -

Parlamentarul USR a solicitat ANI, în urmă cu o lună, să verifice averea șefului ANPC în contextul mai multor neconcordanțe observate în declarațiile acestuia de avere din ultimii ani.

Printre acestea se numără 1,68 de hectare de teren intravilan și 19 construcții cumpărate în 2019, la venituri de doar 96.839 lei și fără conturi declarate sau credite contractate, un iaht în valoare de aproximativ 250.000 euro, cumpărat în perioada ocupării unor funcții publice, cote de participare de până la 100% în mai multe companii, inclusiv offshore-uri înregistrate în Panama, cu zero dividende declarate.

În ultima declarație de avere, depusă de Horia Constantinescu în 30 mai, nu figurează niciun teren sau locuință, singurele bunuri menționate fiind trei ceasuri de lux.

- Reclamă -

În declarațiile de avere anterioare apar însă o serie de terenuri intravilane, ba chiar și spații de cazare, la Predeal, Costinești, Tuzla, dar și un iaht.

Horia Constantinescu a fost numit la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în august 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă. Anterior, Constantinescu a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Constanța, fiind cunoscut pentru acțiunile sale zgomotoase și televizate în localurile de pe litoral.

Horia Constantinescu, fost membru PSD, este nașul de cununie al fiului cel mare al fostului prim-ministru Adrian Năstase, Andrei. Horia Constantinescu a demisionat din PSD în februarie 2020, după ce anunțase că vrea să candideze la Primăria Constanța.

Horia Constantinescu a fost numit din nou în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului în ianuarie 2022, printr-o decizie a premierului PNL de atunci Nicolae Ciucă.

- Reclamă -

Sursa: hotnews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img