politie rutiera 1
Foto cu caracter ilustrativ

politie rutiera 1Pe parcursul a şapte zile, polițiștii rutieri au acționat, la nivel naţional, verificând modul în care conducătorii auto şi pasagerii folosesc centura de siguranță. Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L..

Timp de o săptămână, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat o acţiune de verificare a respectării normelor referitoare la utilizarea centurii de siguranţă.

Acţiunea s-a desfăşurat concomitent, în toate cele 28 de state membre ale Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L..

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii români au aplicat 28.484 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 26.239 au fost aplicate conducătorilor auto şi pasagerilor care nu au folosit centura de siguranţă sau dispozitivele de retenţie omologate. Au fost aplicate 2.193 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, fără dispozitiv tip “mâini libere” şi 52 de sancţiuni pentru nefolosirea căştilor de protecţie omologate de către conducătorii de motociclete sau mopede şi pasagerii transportaţi pe aceste vehicule.

Totodată, poliţiştii au atras atenţia acestora, cu privire la riscurile la care se expun prin nefolosirea dispozitivelor de siguranţă.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ :

■  Utilizaţi centura de siguranţă chiar şi la deplasarea pe distanţe mai scurte de drum!

■ La transportarea copiilor sub 12 ani, folosiţi dispozitivele suplimentare de siguranţă şi aşezaţi copiii doar pe bancheta din spate a autovehiculului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here