fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Bugetul Ploieștiului și cel al CJ Prahova, contestate în instanță. ADOR reclamă încălcarea legii privind transparența decizională

Citește Și

- Reclamă -

Alianța pentru Drepturile Omului din România a contestat în instanță hotărârile prin care au fost aprobate bugetele de venituri și cheltuieli pe 2024 pentru Consiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești, reclamând că instituțiile nu au organizat dezbateri publice serioase înainte de aprobarea lor.

Asociația condusă de Eugen Cristescu a anunțat, într-un comunicat, că a solicitat în instanță suspendarea celor două hotărâri, adoptate de Consiliul Județean Prahova, respectiv Consiliul Local Ploiești.

- Reclamă -

Autorul demersului reclamă un abuz și notează că Primăria Ploiești a organizat o dezbatere online, la care nu a avut acces, în timp ce administrația județeană a aprobat bugetul fără o dezbatere propriu-zisă. În ambele cazuri, proiectele de buget s-au aflat mai multe zile pe site-urile instituțiilor.

„Consiliul Județean Prahova, probabil bulversat de cercetările penale pentru luare de mită ale fostului președinte al CJ Prahova, a aprobat bugetul fără să țină cont de solicitarea legală a ADOR la care a răspuns după câteva zile de la aprobarea în ședință de Consiliu Județean a bugetului. Mai mult, răspunsul dat este o încălcare flagrantă a art. 7 alin 9, bazat pe o interpretare jenantă din partea celui care l-a formulat”, se arată în comunicatul ADOR.

„Practic, prin aceste abuzuri ni s-a îngrădit dreptul de a veni cu propuneri la buget, pe care autoritățile au obligația să le rețină și să țină cont de ele, eventual în cadrul dezbaterilor din ședința de Consiliu Județean pentru aprobarea bugetului, ulterior dezbaterii publice organizate, conform art. 7, alin 9 din Leghea 52/2003. În mintea acestora este că legea 273/2006 cu privire la finanțele publice locale le permite autorităților să încalce legea transparenței decizionale”, a mai transmis conducerea asociației.

- Reclamă -

Inițiatorul demersului a mai solicitat în trecut și suspendarea altor hotărâri, tot pentru încălcarea legislației privind transparența decizională, una dintre cele mai notabile fiind o hotărâre a Consiliului Local Ploiești prin care era aprobată plata unor compensații contractuale către fostul operator de termoficare, Veolia Energie.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut