fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Bulevardul Independenței din Ploiești se va închide complet începând de luni noapte, pentru lucrările de modernizare

Citește Și

- Reclamă -

Inclus într-un proiect de modernizare cu finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Bulevardul Independenței din Ploiești se va închide complet, pe tronsonul dintre Rondul I și Gara de Sud, pentru începerea lucrărilor. În acest timp, pe strada Mihai Eminescu, unde se află Spitalul de Pediatrie, se va circula în ambele sensuri, anunță Primăria.

Administrația ploieșteană a anunțat că Bulevardul Independenței va fi închis complet, începând din noaptea de luni spre marți, pe tronsonul cuprins între Gara de Sud și intersecția cu străzile Ana Ipătescu, respectiv Anul 1848, de la Rondul I.

- Reclamă -

„În această primă etapă, circulația rutieră se va desfășura pe străzile adiacente, în general paralele cu Bulevardul Independenței, pe perioada execuției lucrărilor tronsonul descris mai sus se va închide circulația publice de orice fel”, a anunțat Primăria Ploiești, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Bulevardul Independenței intră în lucrări. Primăria Ploiești a semnat contractul de execuție

„Astfel, având în vedere cele precizate, circulația rutieră se va desfășura în felul următor:
Conducătorii autovehiculelor care se deplasau pe relația B-dul București – B-dul Independenței vor avea la dispoziție două variante de a ajunge în centrul municipiului și anume:
– Pe relația de înainte pe B-dul București – strada Democrației – strada Ștefan cel Mare – strada Anul 1848 – B-dul Independenței;
– Pe relația stânga – prin sensul giratoriu Gara de Sud (sens giratoriu parțial închis)–  Piața 1 Decembrie 1918 – strada Depoului – strada Bobâlna – B-dul Independenței.
– Similar, doar că în sens invers, se va desfășura traficul și pentru conducătorii autovehiculelor ce vor să circule pe relația Centru Ploiești – B-dul București.
Intersecțiile Bulevardului Independenței cu străzile laterale, între Gara de Sud și străzile Ana Ipătescu, respectiv Anul 1848, se vor închide, iar conducătorii autovehiculelor vor fi atenționați, prin indicatoare, că acest lucru se întâmplă. Cu toate acestea, va fi permis accesul riveranilor pe străzile ale căror accese în B-dul Independenței se vor închide”, a mai detaliat municipalitatea.

Circulație în dublu sens pe Mihai Eminescu, pe durata lucrărilor la Bulevardul Independenței

„Având în vedere faptul că Spitalul de Pediatrie Ploiești se află pe strada Mihai Eminescu (în momentul de față stradă cu circulație în sens unic) menționăm că pe parcursul lucrărilor ce se vor executa pe B-dul Independentei, circulația pe strada Mihai Eminescu se va desfășura în ambele sensuri”, a mai transmis, vineri, Primăria Ploiești.

- Reclamă -

Proiectul este derulat în baza unei finanțări primite de administrația locală de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Contractul de modernizare a bulevardului a fost semnat luna trecută de Primărie, cu asocierea de firme compusă din Omega Star Sistem SRL (lider de asociere), Terra Strade Total Construct SRL (asociat) și SC Oyl Company Holding AG SRL (asociat).

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...