fbpx
marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Camera Deputaților a adoptat ”Legea 2 Mai”

Citește Și

- Reclamă -

”Legea 2 Mai” care prevede că traficanții de droguri de mare risc nu vor mai putea primi pedepse cu suspendare a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional. Proiectul a fost inițiat de liberali. 

Propunerea legislativă prevede că traficul de substanțe cu efecte psihoactive constituie o infracțiune și este pedepsită cu închisoare de la trei la zece ani. ”Legea 2 Mai” a fost inițiată în contextul tragediei din august 2023 din stațiunea 2 Mai. 

„Nu poţi să vinzi heroină sau cocaină, să distrugi vieţi, şi după să umbli liber pe străzi. Locul traficanţilor este la închisoare. Nu mai avem voie să asistăm la încă o tragedie ca cea de la 2 Mai. Să fie clar – avem nevoie de legi de partea victimelor, pentru că trebuie să ne protejăm tinerii de traficul de droguri”, a declarat Alina Gorghiu, ministra Justiţiei. 

- Reclamă -

Legea urmează să fie promulgată, transmite G4Media.

Inițiativa are ca obiect reglementarea legii referitoare la majorarea pedepselor, dar și eliminarea posibilității executării pedepsei sub supraveghere pentru cazurile de trafic de droguri de mare risc și de trafic internațional de droguri de mare risc.

„Mi-am dorit tare mult ca Legea 2 Mai să fie votată de Parlamentul României şi astăzi s-a întâmplat. Ce aduce nou? Faptul că traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Nu poţi să vinzi heroină sau cocaină, să distrugi vieţi, şi după să umbli liber pe străzi. Locul traficanţilor este la închisoare. Nu mai avem voie să asistăm la încă o tragedie ca cea de la 2 Mai. Să fie clar – avem nevoie de legi de partea victimelor, pentru că trebuie să ne protejăm tinerii de traficul de droguri”, a afirmat, într-un mesaj pe Facebook, Alina Gorghiu. 

- Reclamă -

Proiectul de lege afirmă că „fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, transmite G4Media. 

Mai mult decât atât, „fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, arată sursa citată. 

Senatul a adoptat proiectul de lege pe 20 noiembrie, în calitate de prim for sesizat. Ulterior, votul Camerei Deputaților a fost decizional. Astfel, legea urmează să fie promulgată. 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum răspunde Bogdan Nica acuzațiilor lansate de Mihai Polițeanu

Mihai Polițeanu a anunțat în cadrul dezbaterii ziarului Incomod cu candidații la primăria Ploiești că va sesiza Agenția Națională...
Sari la conținut