fbpx
vineri, decembrie 8, 2023
spot_img

Ce dotări urmează să ajungă la noul centru de radioterapie din Ploiești. Ministerul Sănătății a finalizat licitația

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente moderne de radioterapie pentru dotarea noului Centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești.

Noua unitate, care este construită la Spitalul Municipal Ploiești, va fi dotată, ăn urma acestei achiziții, cu două acceleratoare lineare medicale (level 1-single/dual energy), TPS/CS (level 1), R&V cu toate licențele, seturi de sisteme de imobilizare, set complet de echipamente de dozimetrie (PSQA), a anunțat Primăria Ploiești într-un comunicat transmis miercuri.

- Reclamă -

„Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPMB), are în derulare Proiectul privind Reforma Sectorului Sistemului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), proiect nr. 8362RO, ratificat prin Legea nr.179/16.12.2014. În urma demersurilor susținute de către autoritatea publică ploieșteană, în cadrul subcomponentei de radioterapie a acestui proiect național, s-a hotărât ca noul Laborator de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești să fie inclus în programul național, în vederea dotării cu echipamentele specifice menționate. Proiectul respectiv cuprinde furnizarea a două acceleratoare lineare medicale, stații pentru planificare tratament, stații de conturare, stații de înregistrare și verificare a planurilor de tratament, sisteme de dozimetrie și execuția lucrărilor pentru amenajarea spațiilor în vederea instalării și funcționarii echipamentelor”, se mai arată în comunicatul Primăriei.

Dotări pentru viitorul centru de radioterapie din Ploiești

Execuția lucrărilor de amenajare, livrarea echipamentelor, instalarea și instruirea personalului pentru utilizarea echipamentelor vor fi finalizate în prima parte a anului 2024. Investiția se ridică la 17 milioane de lei și este finanțată de Banca Mondială.

„Primăria Municipiului Ploiești, prin Spitalul Municipal Ploiești, va asigura în cadrul acestui Centru de radioterapie și un Computer Tomograf Simulator, care va fi integrat acestor echipamente medicale moderne, ce vor fi furnizate de Ministerul Sănătății. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Local Ploiești nr.101/10.03.2023, s-a aprobat participarea Municipiului Ploiești, prin cofinanțare de 10%, respectiv alocarea sumei de 429 mii lei (finanțarea în completare, în procent de  90%, fiind asigurată de către Ministerul Sănătății) pentru dotarea Laboratorului de Radioterapie cu un computer tomograf – plan tratament pentru planificarea și monitorizarea tratamentelor oncologice. Procedura de achiziție a acestui computer tomograf a fost finalizată, încheindu-se contractul de furnizare aferent. În prezent, se procedează la obținerea avizului sanitar de amplasare de la Direcția de Sănătate Publică Prahova”, a mai transmis Primăria Ploiești.

- Reclamă -

Andrei Volosevici: „Nu va mai fi necesar efortul pacienților ploieșteni de a se deplasa către alte centre similare din județele limitrofe”

„Prin implementarea în municipiul nostru a acestor importante investiții în sănătate se vor asigura condiții medicale optime de investigare, diagnosticare și tratament, fără să mai fie necesar efortul pacienților ploieșteni de a se deplasa către alte centre similare din județele limitrofe. Îmi exprim, pe această cale, mulțumirile pentru sprijinul ce ne-a fost acordat, în finalizarea acestor importante proiecte, de către premierul României, domnul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila. Doresc, încă o dată, să îi asigur pe ploieșteni, în ciuda multora celor care se arată permanent «îngrijorați» de soarta comunității noastre locale că, la nivelul administrației publice ploieștene se lucrează constant la o serie de proiecte de dezvoltare, consolidate și responsabile, care să permită îmbunătățirea calității serviciilor pentru cetățeni. Continuăm investițiile în infrastructura locală din Sănătate!” a declarat, în acest context, primarul Andrei Volosevici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img