fbpx
vineri, decembrie 8, 2023
spot_img

Ce este lista sinteză de la CNI, cea cu proiectele cu care se laudă aleșii locali VIDEO

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Auzim adesea aleși locali care se laudă cu proiecte de investiții care au intrat pe „lista sinteză„ de la Compania Națională de Investiții (CNI).

Exprimarea acestora crează impresia că s-a reușit un pas important, ca și cum realizarea propriu-zisă a investiției mai este doar o formalitate. Deputatul George Ionescu a explicat, însă, într-o emisiune în studioul Ziarului Incomod că formalitate este mai degrabă să intri pe această listă. De acolo până la investiția efectivă e cale lungă.

Explicația a venit în contextul unei dezbateri despre sistemul sanitar din Prahova. Pornind de la mult discutatul spital municipal, pe care aproape fiecare primar al Ploieștiului l-a promis, George Ionescu spune că în ultimii 12 ani nu s-a făcut mai nimic în acest sens.

- Reclamă -

La ora actuală proiectul spitalului este pe lista sinteză de la CNI dar în 2021, când a verificat ce conține această listă, deputatul a văzut că acolo erau proiecte din toată țară cu o valoare cumulată mai mare decât PIB-ul Germaniei: „este clar că este irealizabilă această șansă de a obține bani de la CNI„, a spus acesta.

Parlamentarul prahovean a mai spus că a fost ratat și împrumutul de la Banca Mondială pentru construirea spitalului, iar în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Ploiești, rămas cel mai mare spital din județ, spune că în afară de sponsorizarea de la OMV și de a „se tăia panglica la proiecte începute de Bogdan Toader„ (n.r. fostul președinte al CJ Prahova), nu s-a făcut mai nimic.

Urmăriți mai jos fragmentul de emisiune pe acest subiect:

Urmăriți aici emisiunea integral!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img