tribunalul prahova

Monica Petcu, tânăra în vârstă de 38 de ani, din Buzău care a reușit să stoarcă de la Vlad Gabriel M., fiul unui celebru medic din Câmpina, peste 70.000 de lei, a fost condamnată definitiv la închisoare. Pedeapsa a primit-o însă într-un alt dosar în care a fost trimisă în judecată pentru furt, acces, fără drept, la un sistem informatic și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Petcu a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare și a fost obligată la plata unor despăgubiri în valoare de 7000 de lei, sumă care reprezintă de fapt prejudiciul cauzat victimei (o altă femeie), dar  și la plata sumei de 6000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. Sentința pe fond a fost dată de Tribunalul Prahova, iar, în urma respingerii apelului înaintat de Petcu la instanța superioară, condamnarea a rămas una definitivă și irevocabilă.

În ceea ce privește cauza în care este acuzată de un câmpinean că l-a escrocat cu suma de 70.000 de lei, aceasta nu a ajuns încă în instanță.
Reamintim că în iarna acestui an Vlad Gabriel M. a depus o plângere la sediul Poliției Prahova în care a reclamat faptul că este victima unei escrocherii de pe urma căreia și-a pierdut întreaga avere. Bărbatul a povestit că a legat o relație de amiciție pe internet cu o tânără care se recomanda Pia din Râșnov. Convins că relația are viitor, bărbatul a acceptat să-i ofere un mic ajutor financiar prietene sale virtuale. La început a fost vorba de sume modice, de ordinul sutelor de lei.

Ulterior această Pia s-a dovedit a fi o adevărată escroacă. Se pare că împreună cu mai mulți complici a început să amenințe  familia medicului. Au creat un scenariu, spunându-i lui Gabriel M. că este suspect în clonarea contului aparţinând prietenei sale şi l-au determinat să depună într-un cont sume de bani, în caz contrar urmând să fie cercetat de DNA şi DIICOT. Escrocii au ajuns și mai departe, chiar până la amenințări cu moartea. Speriat de turnura la care se ajuns în urma unei relații începute în mediul online, cu o persoană pe care nu o cunoscuse și în lumea reală, Gabriel M. a considerat că este necesar să ceară ajutorul autorităților.

CITEȘTE și Coșmar în familia unui celebru medic pediatru din Câmpina

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here