fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Ce salariu are Patriarhul Daniel, șeful BOR

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Patriarhul Daniel continuă să fie în topul bugetarilor din România, având un salariu egal cu cel al președintelui Senatului, al doilea om în Stat, după președintele Iohannis.

Șeful Bisericii Ortodoxe Române este cel mai bine plătit șef de cult din țară. În anul 2023, Patriarhul Daniel a avut un salariu lunar de 23.920 lei brut. Suma a ajuns la această valoare din 2020, anterior înalt prelatul încasa 16.600 lei.

Însă, aceștia nu sunt singurii bani pe care îi câștigă Prea-fericitul. El a avut dreptul de a încasa și o indemnizație de 21.840 lei brut pentru funcția de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, astfel că, în grila de salarizare, a ajuns să fie le egalitate cu un ministru, scrie romaniatv.net.

- Reclamă -

Pe de altă parte, preoții de rând au venituri stabilite conform legii salarizării unitare, bazate pe nivelul de studii și vechimea în funcție.

Astfel, un preot cu studii superioare de gradul I încasa în 2022 un salariu minim brut de 4.000 lei, iar un oreot de gradul II, 3.900 lei.

În ceea ce privește salariile preoților din România, în anul 2022 acestea au fost stabilite conform legii salarizării unitare, bazându-se pe nivelul de studii și vechimea în funcție. Un preot definitiv beneficia de un salariu de 3.850 de lei în 2022, iar unul la început de carieră de 3.700 de lei pe lună, transmite sursa citată.

- Reclamă -

În cazul unui preot cu studii medii de gradul I, salariul era de 3.700 de lei anul trecut, iar pentru unul definitiv, 3.650 de lei, diferența dintre cele două categorii fiind relativ mică, informează Fanatik.

Un preot debutant cu studii medii câștiga în 2022 doar 3.550 de lei. În contrast, un episcop atingea venituri lunare de peste 5.000 de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut