fbpx
duminică, aprilie 28, 2024
spot_img

Cine va livra apă caldă în Ploieşti după data de 13 mai?

Citește Și

- Reclamă -
Autorităţile anunţă că lucrează „contra cronometru” la licitaţia deschisă pentru desemnarea noului operator de termoficare şi alimentară cu apă caldă din Ploieşti, în contextul în care Veolia a anunţat că mai rămâne doar până pe 13 mai. În cel mai optimist scenariu, un nou contract ar putea fi semnat zilele viitoare, însă tot mai rămân emoţii privind inventarierea bunurilor aferente sistemului şi asigurarea tranziţiei de la vechiul la noul operator.

Horia Tiseanu, directorul ADI Termie – asociaţia creată de Consiliul Judeţean şi Primărie pentru a gestiona sistemul – a anunţat că se lucrează intens la evaluarea singurei oferte depuse la licitaţie, existând şanse mari ca noul contract să fie semnat înainte de 13 mai.

„Nu ştiu dacă există motive de îngrijorare sau nu, pot să vă spun doar că analiza ofertei singurului ofertant se face contra cronometru. Comisia speră să finalizeze evaluarea până la finalul perioadei în care Veolia are contract. Dacă nu vor apărea probleme deosebite, sper că vom avea un nou operator la finalul acestei perioade. Bineînţeles că orice situaţie poate să apară, inclusiv de descalificare, dar eu sper să nu se ajungă la acest lucru şi să reuşim să transferăm sarcina producerii apei calde de la un operator la altul”, ne-a declarat Horia Tiseanu (în foto).

- Reclamă -
A început inventarierea bunurilor

Chiar şi după semnarea contractului tot vor rămâne emoţii, pentru că înainte ca noul operator să intre efectiv în pâine tot mai e nevoie de o perioadă de tranziţie, în care, printre altele, să i se predea bunurile aferente sistemului centralizat, să îşi angajaze personal calificat, iar vechiul operator să finalizeze facturile pentru ultima perioadă prestată.

„Inventarierea bunurilor trebuie făcută şi de către Consiliul Judeţean şi de către Consiliul Local Ploieşti, împreună cu Veolia. Mai mult, cele două consilii trebuie să ia câte o hotărâre de recunoaştere a inventarului care va fi identificat după această activitate, care va fi predat noului oprerator. Vă daţi seama că între 2004 şi 2022 s-au întâmplat multe, sunt mijloace fixe care şi-au modificat valoarea, s-au mai adăugat altele, inclusiv prin investiţiile făcute de operatorul care pleacă, situaţia de acum nu mai seamănă cu situaţia din 2004, deci trebuie actualiuat inventarul care va fi predat noului operator”, a completat Horia Tiseanu.

Salvarea ar putea veni tot de la Veolia Energie

Până la finalizarea perioadei de tranziţie, n-ar fi exclus să i se ceară actualului operator să mai asigure continuitatea pentru o vreme, chiar şi după termenul de 13 mai convenit anterior. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone, spune că au existat discuţii cu reprezentanţii Veolia Energie, care s-au arătat dispuşi să sprijine viitorul operator.

- Reclamă -

„Din câte mi s-a adus la cunoştinţă de către colegi, la acest moment s-a depăşit etapa de evaluare tehnică, a fost transmis rezultatul evalurăii către ANAP, zilele acestea urmează să vină răspunsul, după care se va trece imediat la partea de evaluare financiară. Din punctul nostru de vedere, nu cred că ar trebui să existe niciun motiv de îngrijorare. La ultima discuţie purtată cu reprezentanţii Veolia, aceştia şi-a exprimat disponibilitatea de a sprijini preluarea şi, în cazul în care după preluare apar anumite dificultăţi în gestionare, să vină în sprijin şi să dea o mână de ajutor”, a afirmat, astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Bărbat lovit de mașină în Ploiești

Un bărbat a fost lovit de o mașină în timp ce traversa o stradă din Ploiești.Accidentul s-a produs în...
Sari la conținut