Nicoleta Crăciunoiu, șefa Direcției Economice din cadrul Primăriei Ploiești, va fi mutată la Direcția Relații Internaționale, iar în locul său va veni Viorel Boștină. Sursele din administrație spun că angajații primăriei sunt nemulțumiți de această numire, contestând experiența lui Boștină în administrație, cu atât mai mult cu cât acesta primește o funcție extrem de importantă. Reamintim că Direcția Economică este responsabilă de plățile făcute de către municipalitate și trebuie să avizeze și proiectele de hotărâre din Consiliul Local care presupun cheltuirea banului public.

Reporterii ziarului Incomod l-au întrebat pe primarul Adrian Dobre dacă îi aparține decizia de a-l numi pe Viorel Boștină la conducerea Direcției Economice.

“Atâta timp cât dispozițiile sunt semnate de mine, pot să spun altceva? Nu. Până mai ieri eram întrebat de ce nu luăm anumite decizii cu privire la blocajele care sunt în Primărie. Bun, s-au luat niște decizii. Acum ce să fac?”, a răspuns primarul Adrian Dobre.

“Domnul Boștină vine tot de la o instituție publică, așa că îmi este cam greu să cred că o persoană care lucrează de ani de zile într-o instituție publică nu poate să răspundă cerințelor unei funcții publice. Vine de la altă instituție publică care se ocupă de partea financiară.”, a mai spus edilul-șef.

La insistențele reporterului de a afla concret despre ce instituție este vorba, primarul Dobre a răspuns: “Vă pot spune, vine de la Direcția Finanțelor Publice, de la nivelul județului Ilfov.”

Întrebat cum a fost ales Boștină pentru această funcție, dacă a fost recomandat de cineva sau și-a manifestat acest interes personal, primarul a precizat “pe baza studiului să vedem care sunt persoanele care pot îndeplini anumite condiții și care pot satisface postul de pe poziția de consilier superior din cadrul Primăriei. Am avut o serie de discuții cu mai multe persoane și am solicitat această detașare temporară. Aici nu se vine cu garanții scrise. Am discutat cu mai multe persoane vizavi de persoane care pot accede pe postul respectiv, nu că am discutat eu cu niște persoane care să-mi spună pe cine să aduc. Cu mai mulți potențiali candidați”.

Cât despre mutarea Nicoletei Crăciunoiu la Direcția Relații Internaționale, condusă până în prezent de Daniela Croitoru, și despre posibilitatea ca Nicoleta Crăciunoiu să atace în contencios administrativ dispoziția, primarul Adrian Dobre a precizat: “Doamna Croitoru se întoarce pe funcția pe care a avut-o, consilier superior. Nu mă interesează părerile și sentimentele, nu mă interesează anumite păreri improprii ale unor persoane, pe mine m-ar interesa mai mult părerile profesionale ale anumitor persoane”.

Reamintim că Nicoleta Crăciunoiu a mai fost mutată din funcția de la Direcția Economică și de foștii primari Iulian Bădescu și Andrei Volosevici, dar ulterior a atacat în instanță dispozițiile, a câștigat procesele și a fost repusă în funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here