Clanul Ghenosu condus de Florin Pârjol, zis Ghenosu se pare că și-a pus amprenta atât în România cât și peste hotare. Potrivit atât relatărilor din media cât și dosarelor care se află pe rolul instanțelor de judecată, clanul Ghenosu este unul dintre cele mai de temut clanuri. S-au afirmat și și-au menținut puterea terorizând cetățenii prin comiterea unor fapte ce au dat dovadă de o violență ieșită din comun în timp ce au strâns sume de bani impresionante de la victime. În acțiunile lor nu au ezitat să folosească regulat arme albe și chiar arme de foc, iar în anumite cazuri se pare că ar fi folosit și tortura.

Cine este Florin Pârjol, zis Ghenosu

Ghenosu

Acesta este din Târgoviște, județul Dâmbovița și este unul din cei mai cunoscuți interlopi ai țării. Este cunoscut ca fiind liderul clanului Ghenosu și un om extrem de violent. Acesta a fost acuzat de fraude informatice, șantaj, trafic de persoane, ultraj, spălare de bani, loviri și alte violențe fiind implicat în mai multe scandaluri. În 2011, a fost condamnat de la nouă ani de puşcărie pentru şantaj şi infracţiuni informatice și a fost eliberat în 2016 pentru bună purtare.

Clanul Ghenosu

Clanul Ghenosu este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai puternice clanuri de interlopi din România. Potrivit atât surselor media cât și informațiilor din rechizitorii și a portalurilor de judecată membrii clanului au săvârșit cele mai grave fapte cum ar fi, proxenetism, șantaj, fraude și chiar crimă.

2009

 • Un cetățean ar fi fost bătut și chiar lovit cu mașina pentru a fi determinat sa plătească taxă de protecție. Vasile Tiberiu Măiceanu, Viorel Şerban, zis Călin, şi Petre Mierloiu, zis Samurai s-ar fi deplasat la victimă și i-ar fi spus că l-a deranjat pe Ghenosu și că trebuie să plătească o taxă de 1.000 de euro. Victima ar fi plătit 1.500 dar nu ar fi fost de ajuns, aceștia continuând să îi ceară bani. Ulterior bărbatul ar mai fi plătit anumite sume de bani după ce ar fi fost lovit cu mașina și bătut de de Alin Rudaru, George Daniel Uţă, zis Danezu, Adrian Darian Mihală, Răzvan Ramiro Avanu, zis Vanesa, Alexandru Valentin Apetrei, zis Salamat. Agresorii nu s-ar fi mulțumit cu banii și i-ar fi luat victimei și o mașină. După ce victima ar mai fi fost agresată în repetate rânduri, de frică ar mai fi plătit și alte sume de bani. La una dintre discuții care ar fi avut loc într-o benzinărie ar fi participat și Ghenosu, iar ulterior victima ar fi fost bătută cu bâtele de de Vasile Roman, zis Purice, George Daniel Uţă, zis Danezu, şi de Bogdan Ionuţ, zis Nassau Tănase. Vasile Măiceanu i-ar mai fi cerut 2.500 de lei, bani care ar fi fost plătiți de frică de către tatăl victimei, a relatat puterea.ro.

 

 • Un bărbat ar fi fost răpit de pe străzile din Târgoviște de mai mulți membri ai clanului Ghenosu și dus la domiciliul lui Eugen Florin Neacşu, zis Sârbu, unde era și Ghenosu. Pentru că în urmă cu mai mulți ani ar fi bătut un membru al clanului i-ar fi fost cerută suma de 30.000 de euro. După ce ar fi fost bătut și pus să aleagă între a primi trei gloanțe în piept și a plăti suma cerută, bărbatul ar fi plătit 5.000 de euro a doua zi, a mai fost povestit pe puterea.ro

 

2010

 • Un polițist aflat în misiune de recunoaştere, într-un bar, a ajuns în comă după ce a fost lovit cu o sticlă în cap de Daniel Uţă, cunoscut drept Danezu, membru al clanului Ghenosu. Danezu a fost condamnat la 12 ani de pușcărie. În timp ce își executa pedeapsa în penitenciarul mărginei și-a omorât colegul de celulă. Potrivit spynews.ro se pare că victima, ar fi obligat un alt deţinut îi spele şosetele, pe motiv că el era “veteran”, iar celălalt “boboc”. În acel moment, în discuţie a intervenit Danezu, care i-ar fi spus lui Stoian să îl lase în pace pe “boboc”, întrucât acesta era protejatul lui. După un schimb de replici dure, Danezu s-a năpustit asupra lui Stoian şi l-a lovit cu sălbăticie, până i-a crăpat capul, la propriu. Ulterior victima a decedat din cauza leziunilor cerebrale şi a hemoragiei. Avea fractură de boltă craniană şi leziuni severe la creier.

 

 • Vasile Roman, zis Purice, şi Sebastian Olaru, zis Silvică din clanul Ghenosu au fost implicați într-un scandal dintr-un local din Predeal.

 

 • Autoturismul unuia dintre locotenenții lui Ghenosu a fost incendiat.

2011

 • Mai multi membrii ai clanului Ghenosu au fost rețiuni pentru șantaj după ce au fost prinși în flagrant primind 300 de euro. Se pare că ar fi fost vorba despre o taxă de protecție. Cei care veneau să colecteze banii își spuneau “echipa de intervenție” și terorizau victimele cu amenințări și bătăi.

 • Ionuţ Cobianu Mitroi, locotenent de-al lui Ghenosu, a fost reținut după ce s-a găsit un pistol Makarov de 9 mm, cu glonţ pe ţeavă asupra sa. Acesta venise cu pistolul la tribunal unde se judeca procesul în care erau părţi Florin Ghinea, zis Ghenosu, şi Ion Honciu, zis Nelu de la Ungureni. Cei doi lideri de grupări interlope, în urmă cu câţiva ani s-au războit cu armele la o casă de pariuri.

 • Adrian Eugen, finul lui Ghenosu, a fost reținut fiind acuzat că împreună cu alți membri ai rețelei a șantajat mai multe persoane, folosind acte de violență.
Adrian Eugen

2012

 • Un judecător a ajuns la pușcărie după ce ar fi primit sume importante de bani pentru a eliberarea unor oameni din clanul Ghenosu.

2014

 • A avut loc un incident în care nepotul interlopului Ion Honciu, zis Nelu de la Ungureni a fost tâlărit. Acestă a acuzat că oamenii lui Ghenosu ar fi blocat starada cu doi copaci și când a oprit mașina aceștia l-ar fi bătut crunt și ulterior l-ar fi deposedat de mai multe bunuri. Nelu este cunoscut pentru bătăile dintre oamenii lui cu clanul Ghenosu.

 • Potrivit anchetespeciale.ro, Gilbert Tudor, proxenet în Irlanda, cuscrul lui Adrian Minune a fost omorât de un membru al clanului Ghenosu. Acesta i-ar fi zdrobit capul cu un ciocan după ce nu ar fi plătit o taxă de protecție și ar fi încercat să mintă. Gilbert Tudor ar fi plătit taxă de protecție pentru două fete, iar oamenii lui Ghenosu ar fi aflat că acesta are, în realitate, trei prostituate. Cel care ar fi comis crima ar fi fost un membru al clanului zis Costel al lui Ghenosu.

2017

 • A fost reținut fiind acuzat de amenințare, Vicenţiu, fiul lui Ghenosu, iar la scurt timp un prieten al acestuia, Sebastian Sagian, a fost reținut fiind acuzat șantaj și proxenetism.
 • Frații Marius Neagoe și Vasile Cristian Neagoe, din clanul Ghenosu, arestați după ce unul din ei a înjunghiat un bărbat în urma unei altercații dintr-un local.

 

 • Ghenosu și fiul său au fost ridicați de mascați dintr-o sală de forță unde se pare că ar fi trebuit să se întâlnească cu un alt interlop rival și să iasă un scandal. Poliția a acționat în urma unei informații potrivit căreia în sala respectivă ar fi urmat aibă loc o reglare de conturi între două clanuri.

2018

 • Interlopul Marian Tudorache, zis Becu, spune într-un interviu prezentat in cancan.ro că Genosu ar fi oferit un apartament unui tânăr pentru a îl împușca.
Becu
 • Tot cancan.ro realtează faptul că un interlop ar fi fost executat în still mafiot de clanul Ghenosu. Dan Tinculescu, zis Găzaru, ar fi strâns sume mari de bani de pe urma prostituatelor pe care le avea în Italia și Spania, iar ulterior s-ar fi apucat de afaceri cu piele de animaledupă ce s-ar fi auzit că acesta ar fi fost căutat de Ghenosu. Acesta s-a ales cu gâtul tăiat, pe stradă, chiar în fața fiilor săi în vârstă de 15 și 19 ani. Cu ultimile puteri se pare că Găzaru l-ar fi împuscat pe agresor însă acesta a reușit să fugă.
Găzaru
 • Vicențiu, fiul lui Ghenosu a fost ridicat de mascați alături de Remus Gâlmencea, fiul antrenorului echipei de juniori a Chindiei Târgovişte. Se pare că cei doi ar fi implicați într-un dosar de trafic şi consum de droguri, însă nu se știe calitatea pe care o au calitatea pe care cei doi în dosar.

Citește și Lider al lumii interlope, “decapitat” de DIICOT. Cine este cel care l-a detronat pe Clămparu

Miercuri, 16 mai 2018 a avut loc o serie 238 de percheziții. Potrivit Poliţiei Române sunt puse în executare 238 de mandate de percheziție în București și 28 de județe (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timiș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud), urmând a fi audiate peste 290 de persoane.

Clanul Ghenosu ar fi printre cei vizați de cele 238 de percheziții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here