Primăria Ploiești a închiriat două spații comerciale în centrul orașului, încasând o chirie cel puțin modică! În condițiile în care chiria pentru orice spațiu comercial din zona ultra-centrală are un cost destul de piperat, primăria Ploiești a dat două astfel de spații, prin contracte de superficie, pentru 414, respectiv 547 lei pe lună, către OPOGETE IMPEX SRL, respectiv Eliodor Apostolescu. Contractele au fost încheiate pe 49 de ani, iar taxa de redevență a fost stabilită în urma unui raport de evaluare întocmit de o firmă din Craiova, SC OPINION SRL, la sfârșitul anului 2017 (luna noiembrie).

Pe 31 octombrie 2018, Consiliul Local a votat încheierea celor două contracte de superficie, care vizează spații comerciale de la parterul unui bloc din zona centrală, Piața Victoriei, mai exact de la parterul blocului unde este Galerie de Artă, de sub Doroftei Pub. Astfel, Apostolescu Eliodor a închiriat un spațiu în suprafață de 37 mp, la prețul de 547 lei lunar, iar SC OPOGETE IMPEX SRL a închiriat un spațiu de 28 de mp, redevența fiind de 414 lei pe lună.

Eliodor Apostolescu este unul dintre fondatorii fabricii de pufuleți Gusto. Acesta este recunoscut pentru faptul că a fondat compania Phoenixy, care deţine şi produce brandul de pufuleţi Gusto, alături de partenerul său Cătălin Nour. De asemenea, acesta deține funcția de director general în cadrul firmei care se ocupă cu producția de pufuleți. Apostolescu și-a extins afacerea astfel încât produsele companiei au ajuns să fie exportate în state precum Marea Britanie, Italia și SUA. Afacerea celor doi parteneri a început inițial prin investiția lor într-o fabrică de înghețată, urmând ca mai apoi aceștia să își deschidă și o fabrică de pufuleți, scrie wall-street.ro. Potrivit listafirme.ro, fabrica de pufuleți a avut în 2017 317 angajați, o cifră de afaceri de 22,6 milioane de euro și a terminat anul cu un profit de 2,8 milioane de euro. Pufuleții produși la Băicoi sunt exportați în peste 20 de țări, inclusiv în Noua Zeelandă, scrie digi24.ro.

Cât despre celălalt beneficiar al chiriei la preț modic din centrul Ploieștiului, SC OPOGETE IMPEX SRL, potrivit datelor de pe listafirme.ro, societatea face parte din grupul de firme Casa Duca, iar printre acționari se numără Duca Alin Ciprian, fiul primarului PSD din Cerașu, Duca Dumitru. Potrivit listafirme.ro, OPOGETE IMPEX SRL a avut în 2017 18 angajați, o cifră de afaceri de aproape 1,5 milioane de lei, fiind însă pe pierdere, aproape 140.000 lei. Pe Duca Alin Ciprian îl găsim asociat și în alte trei societăți: în ZANUBA SRL, o firmă cu șapte angajați, o cifră de afaceri de peste 200.000 lei și peste 66.000 lei pierdere, în CASA DUCA RESORT SRL, firmă cu un angajat, cifră de afaceri de aproape 9.500 lei și pierdere de aproape 6.000 lei și în BERTIL AMICOS 2000 SRL, firmă care nu are niciun angajat, dar care a realizat în 2017 o cifră de afaceri de peste 22.000 lei și un profit de 2.000 lei, potrivit datelor de pe portalul amintit mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here