Sediul Comisiei Europene, in Bruxelles, 25 martie 2014. OCTAVIAN CARARE / MEDIAFAX FOTO

Frans Timmermans la va prezenta mâine comisarilor europeni concluziile discuțiilor dintre experții Comisiei și cei ai Guvernului României, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Nu e exclus însă ca discuția să continue și pe alte subiecte legate de atacul PSD la justiție, potrivit surselor citate.

Săptămâna trecută, în ajunul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă și vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au avut o discuție telefonică pe tema OUG pe modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală (detalii aici).

Proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale a fost discutat de experții români cu cei europeni săptămâna trecută la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Proiectul de OUG ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar scăpa de toate dosarele penale. Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here