9 școli din Prahova au fost incluse de autorități în scenariul roșu de începere a cursurilor. Școlile din scenariul roșu vor face doar cursuri online din cauza ratei mari de infectare în localitățile din care fac parte. 

Lista școlilor din scenariul roșu:

1. Scoala Gimnazială Talea

2. Grădinița cu Program Normal Talea

3. Școala Postliceală Fortuna Ploiesti*

4. Scoala Postliceală FEG Ploiesti*

5. Scoala Postliceala Sanitară Sf. Vasile Ploiești*

6. Scoala Profesională Starchiojd

7. Grădinița cu Program Normal Gârbeasca

8. Grădinița cu Program Normal Starchiojd

9. Grădinița cu Program Normal Valea Anei

*Cele trei școli postliceale sanitare din Ploiești au fost incluse în scenariul roșu deaorece activitatea presupune prezența elevilor în spitale, ceea ce este exclus în momentul de față. Cursurile se țin online. 

Din scenariul roșu, au fost scoase școlile din Boldești-Scăeni și Filipeștii de Târg. În cele două localități, rata mare de infectare este influențată de cele două focare din centrele de îngrijire. Focarele sunt izolate de comunitate.

Din totalul de 647 de unități de învățământ din Prahova, 415 unități vor începe sub scenariul verde, 223, sub scenariul galben si 9, sub cel roșu.

Scenariul 1 (verde) : participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2 (galben): participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și
– revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămânal) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here