Echipe de tineri pasionați de robotică fac viziere pentru medici la imprimante 3D. Modelul realizat de aceștia este deja aprobat de DSP Prahova. Tinerii au nevoie însă de mai multe imprimante și, mai ales, de materiale pentru realizarea vizierelor, materiale care nu prea se găsesc. 

InfO1 Robotics, Deco RAM și BravBots lansează un apel către cei care dețin imprimante 3D sau au materiale (este vorba despre folie de policarbonat transparentă, de până la 0.8 mm grosime din care se face viziera la imprimantă) să-i sprijine în demersul lor.

Vizierele ajung la DSP Prahova și sunt distribuite la spitale.

Avem nevoie de sprijinul altor persoane din Prahova care dețin acest gen de imprimante. Problema mare este lipsa materialelor din care fabricăm aceste viziere. Până acum, le luam de la Dedeman, dar nu mai au nici ei. Am discutat cu persoane din alte județe, situația este asemănătoare.

Un metru pătrat din acest material costă cam 26 de lei. Dar nu mai găsim, la Dedeman Ploiești, le-am luat eu pe ultimele“, a spus coordonatorul inițiativei în Prahova, Tudor Avram.

Tinerii, mulți dintre ei niște copii de liceu, fabrică viziere și le dau gratuit DSP. 

Am făcut o socoteală, prețul pe bucată este cam de la 6 lei. Noi le donăm pentru spitale, nu le vindem. Până acum, am primit bani de la cunoștințe sau pe contul de Revolut“, a mai spus mentorul grupului de inițiativă.

APEL pentru detinatorii de imprimante 3D din Ploiesti si pentru sponsori locali ‼️

Echipa de Robotică infO(1)Robotics împreuna cu Deco RAM si BraveBots au început realizarea de viziere pentru personalul medical din județul Prahova, care sunt in mare nevoie de astfel de echipamente de protecție!!

6 bucăți au ajuns deja la DSP Prahova, care a aprobat distribuirea acestui tip de viziere!

În acest moment, avem la dispoziție 4 imprimante 3D (din partea info(1)Robotics, Deco RAM si BraveBots) și materiale pentru a produce 100 de viziere.

Spre exemplu, doar pentru Spitalul Județean de Urgență Prahova, necesarul depășește 1000 de bucăți❗️

Facem un apel așadar către comunitatea prahoveană pentru a se alătura inițiativei, cu imprimante 3D, materiale pentru confecționarea vizierelor sau fonduri pentru achiziționarea acestora.

Echipa noastră, împreună cu DSP Prahova, va coordona producția si distribuirea vizierelor în centrele medicale, în perioada următoare!

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta prin următoarele mijloace:
– pe pagina noastră de Facebook: InfO1 Robotics;
– la numărul de telefon 0726229698 (Tudor Avram – mentor al echipei) – inclusiv pe whatsapp;
– la adresa de email [email protected]

Mulțumim si felicitam FabLab pentru demararea acestei inițiative la nivel național!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here