CONDORACHE AUREL, DINCĂ NICOLAE, COANCĂ GHEORGHE, IVAN GHEORGHE, GÎLEA MARIANA, GÎLEA FLORIN-COSMIN, GURĂU EMILIA, SANDU DOREL, IANCU GRIGORE, NICOLAE ALEXANDRU sunt numele celor zece administrator de societăți comerciale acuzați de procurorii ploieșteni că s-au îmbogățit pe spatele amărâților din zonele defavorizate din Prahova.

Deși s-a cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, Tribunalul Prahova a respins solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și au decis ca inculpații să fie cercetați sub control judiciar pe cauțiune. Aceștia trebuie să plătească sume cuprinse între 25.000 de lei și 15.000 de lei fiecare ca să nu ajungă în arest.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, iar procurorii au atacat-o deja la Curtea de Apel Ploiești.

Aceste zece persoane sunt acuzate că, începând din anul 2008 racolau muncitori din zonele defavorizate din Prahova, în special din Filipeștii de Pădure, Filipestii de Targ, Dițesti și Măgureni. Oamenii, fără posibilități materiale, erau trimiși să muncească la negru pe șantiere din Capitală, după care primeau doar o mică parte din banii încasați de angajatori. Surse judiciare au precizat că multe dintre șantierele unde lucrau muncitorii plătiți la negru din Prahova aparțineau inclusiv Primăriilor de sector din București.

În urma perchezițiilor care au avut loc la sediul societăților comerciale din Prahova, București și Dâmbovița au fost confiscate sumele 43.000 lei, aproape 11.000 dolari, 3.200 de euro, un kilogram de bijuterii din aur, și au fost indisponibilizate 26 de autoturisme și autoutilitare și șase imobile. Prejudiciul în acest dosar a fost stabilit la suma de aproximativ 6 milioane de lei prin nedeclararea reală a veniturilor, neplata taxelor, impozitelor și a TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here