fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Cum se lua șpagă în Consiliul Județean Prahova: credit de 33 milioane de euro pentru a achita urgent lucrări pe fonduri europene

Citește Și

- Reclamă -

În motivarea deciziei procurorilor DNA de a prelungi controlul judiciar președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, este explicat mecanismul prin care anumiți oameni de afaceri apropiați PNL primeau contracte pe bani publici, ce funcționari ajutau la câștigarea licitațiilor dar și cum se dădea șpagă.

Detaliile au fost publicate în exclusivitate de G4Media.ro.

În actele procedurale ale DNA apare și Anna Maria Vasile, administratorul public al județului Prahova, care se regăsește acum și pe listele PNL Prahova la funcția de consilier județean.

- Reclamă -

Potrivit procurorilor DNA, Anna Maria Vasile ar fi favorizat societatea Coni SRL pentru a obține contracte de reabilitare a drumurilor în județul Prahova, scoase la licitație de Consiliul Județean Prahova și finanțate din fonduri europene.

DNA susține că patronul SC Coni SRL, Nicolae Onea, ar fi acceptat să dea mită administratorului public Anna Maria Vasile în schimbul decontării cu prioritate a situațiilor de lucrări, antedatarea unor documente precum și susținerea demersurilor de a se recupera 50% din garanția de bună execuție înainte de finalizarea lucrărilor.

Mai mult, pentru că un proiect atribuit societății Coni SRL era finanțat din fonduri europene, iar plățile se realizau la un interval de câteva luni de zile, Anna Maria Vasile cu sprijinul lui Iulian Dumitrescu, a făcut demersuri pentru obținerea unui credit bancar de către Consiliul Județean Prahova, în valoare de 165.000.000 lei (33.000.000 euro), pentru a achita mai repede facturile emise de SC Coni SRL.

- Reclamă -

Potrivit G4Media care a consultat documentele din dosarul penal, “pe fondul acestei înțelegeri, în luna aprilie 2022 SC Coni SRL a prezentat spre decontare lucrări în valoare de aproximativ 2.500.000 de euro care au fost verificate și plătite într-un termen de câteva zile, iar la scurt timp după decontarea acestor lucrări Vasile Anna Maria s-a interesat la persoane din anturajul său cu privire la suma maximă de bani care poate fi virată în conturile sale, fără a ridica eventuale suspiciuni, iar apoi a virat suma de 90.000 de lei cu care a achitat avansul a două apartamente în mun. București”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...