fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Directorul Hidro Prahova și șeful Direcției Tehnice din Consiliul Județean Prahova, suspectați de procurorii DNA că favorizau firmele apropiate PNL pentru a câștiga contracte pe bani publici

Citește Și

- Reclamă -

Potrivit documentelor din dosarul DNA care vizează o presupusă mită primită de Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, de la un om de afaceri, mai mulți funcționari publici ar fi răspuns comenzilor lui Dumitrescu pentru a favoriza mai multe firme de casă ale PNL în câștigarea licitațiilor pe bani publici.

Informațiile, publicate în exclusivitate pe G4Media, detaliază implicarea funcționarilor în mecanismul licitațiilor făcute cu dedicație.

„În perioada 2022 – prezent, Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova exercită presiuni asupra numitului Lețea Dorin Ilian, directorul SC Hidro Prahova SA – companie cu acționar unic CJ Prahova, pentru atribuirea preferențială a lucrărilor ce urmează a fi desfășurate de companie în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din jud. Prahova, ce sunt finanțate din fonduri UE-POIM, cu o valoare de aproximativ 500 milioane de euro, procedurile de licitație fiind în prezent în faza de depunere/evaluare oferte;

- Reclamă -

Iulian Dumitrescu i-a cerut lui Lețea Dorin Ilian să își coordoneze activitățile cu Vasile Anna Maria, administratorul public al județului Prahova și persoană pe care Iulian Dumitrescu a desemnat-o să gestioneze problematica achizițiilor publice la nivelul CJ Prahova, în scopul creării premiselor pentru atribuirea preferențială a lucrărilor;

Tot în anul 2022, la indicațiile lui Iulian Dumitrescu, Lețea Dorin Ilian a pus la dispoziția oamenilor de afaceri Grigore Vasile Viorel, Dunăreanu Daniel și Larionesi Traian planul de achiziții al Hidro Prahova, pentru ca aceștia să vadă care dintre contractele de lucrări au profitabilitatea cea mai mare”, se arată în motivarea consultată de G4media.ro.

Daniel Minculescu, şeful Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Prahova, i-ar fi transmis documente lui Iulian Dumitrescu despre licitaţia privind centura Mizilului, potrivit motivării instanței.

- Reclamă -

Contractul în valoare de aproape 14 milioane de euro a fost câştigat de o asociere de firme controlate de oamenii de afaceri Sorin Andronache, Dan Dunăreanu şi Ionel Pirpiliu.

Potrivit DNA, ar fi contractul pentru care Dumitrescu ar fi primit mită de la Pirpiliu.

„În cadrul acestei proceduri, numitul Minculescu Daniel, director executiv în cadrul CJ Prahova cu atribuții în elaborarea documentației, a transmis detaliile tehnice ale proiectului către Vasile Anna Maria, administratorul public al județului Prahova, iar aceasta le-a transmis președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu;

Minculescu Daniel a elaborat caietul de sarcini, introducând criterii restrictive precum: cifra de afaceri mai mare sau egală cu 173 milioane lei, dublu față de valoarea estimată a contractului, pentru partea de proiectare a solicitat certificare ISO 14001, sistem cu cerințe excesive pentru această componentă, a utilizat ca factori de evaluare experți din categoria șef de șantier, inginer căi ferate, drumuri, poduri care nu se încadrează în clasa experților cheie conform art. 3 din Instrucțiunea ANAF nr. 1/2017”, se arată în documentul consultat de G4media.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...