Șansa unui copil de 12 ani de a merge și de a avea o viață normală depinde de mila unor străini! Băiatul, Ioniță Ștefan Luchian, a avut probleme încă de la naștere, iar după ani de tratamente părinții au ajuns într-un punct mort – au nevoie de o sumă foarte mare de bani, pentru a continua tratamentul băiatului în altă țară.

Povestea lui o puteți citi mai jos:

“Ionita Stefan Luchian s-a nascut la 15.10.2004 la 32/33 saptamani de sarcina cu greutatea de 1.800kg, lungimea de 45 cm si scor abgar 1 la un minut de la nastere si 4 la 5 minute. La varsta de 5 luni i s-a facut ETF care este in limite normale. La 7 luni copilul nu statea in fundulet si ne-am dus la medic neurolog care a dat diagnosticul de tetrapareza spastica.A urmat tratament cu tonotil si cerebrolizin si chinetoterapie de 3 ori pe saptamana pana la varsta de 2 ani.La 1 an si sase luni a inceput sa stea in fundulet.Dupa 2 ani am mers la recuperare la Gura Ocnitei unde a facut pe langa chinetoterapie si electroterapie, termoterapie la maini si picioare.
La 3 ani si jumatate incepe sa mearga si singur pe distante mici dar mergea pe varfuri atunci am fost la Bucuresti la Dr Burnei care ii face operatie la aductori si la glezna urmata de perioade mai lungi de recuperare.
A inceput sa mearga mai bine(pe distante scurte), dar dupa varsta de 8 ani mersul s-a deteriorat din ce in ce mai rau cu toata recuperarea facuta mersul lui s-a ingreunat.Am fost la medic la Mangalia in fiecare an si ne-a spus ca dupa 10 ani o sa sa fie mai greu pentru ca se inalta si creste si in greutate si asa a fost el mergea din ce in ce mai greu.
Anul acesta, in vara, am fost in America, cu ajutorul unei verisoare stabilite acolo, la o clinica de ortopedie i s-au facut analize si testul Gates si ni s-a spus ca poate fi operat se poate sa mearga, dar costul operatiei este foarte mare, plus recuperarea facuta la aceeasi clinica timp de cel putin 6 luni.
Operatia si recuperarea se pot face si in Europa la o clinica din Belgia sau Londra dar costul este tot cam acelasi.
Cei care vor sa-i ofere sansa de a merge pot depune bani in contul RO67CECEPH1630RON1235148 deschis la C.E.C , pe numele Asociatiei Umanitare Stefan-Luchian.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here