fbpx
duminică, iunie 16, 2024
spot_img

Diplomat rus, declarat persona non grata după ce un ploieștean a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Citește Și

- Reclamă -

Un diplomat rus a fost declarat persona non grata după ce Alexandru Dorin Piscan, un ploieștean, a fost acuzat de spionaj în favoarea Rusiei și arestat.

Un diplomat rus, din cadrul Ambasadei Rusiei la București, a fost declarat persona non grata, a anunțat MAE, după ce ar fi desfășurat activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.

- Reclamă -

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federației Ruse la București.”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe într-o informare.

Reamintim că un ploieștean, Alexandru Dorin Piscan, a fost arestat preventiv de Curtea de Apel București după ce DIICOT l-a acuzat de trădare. Procurorii au informat într-un comunicat de presă că bărbatul este acuzat că a spionat obiective militare NATO din România, inclusiv tehnică militară de luptă, le-a fotografiat, apoi ar fi dat imaginile unor diplomați ruși de la Ambasada Rusiei de la București.

Potrivit DIICOT, ploieșteanul acuzat de trădare a făcut aceste lucruri începând cu anul 2022.

- Reclamă -

„Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, începând cu anul 2022, acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informaţii cu caracter militar şi efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă”, a anunţat DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Alexandru Piscan anunțase pe facebook, atât la alegerile locale din 2020, cât și la cele din acest an, că se înscrie în cursa electorală pentru funcția de primar al Ploieștiului. Potrivit Biroului Electoral Județean, acesta nu s-a înscris și oficial în cursă, nefiind la ora actuală candidat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...