Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesi
Marius Nicolescu, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești și șefa Unității de Primiri Urgențe, medicul Odette Pană, au intrat în concediu în plină criză a pandemiei de coronavirus.

Informația a fost confirmată de directorul medical al SJU Ploiești, medicul Sebastian Toma. Acesta nu a putut preciza însă perioada în care cei doi se află în concediu.

Potrivit unor surse, directorul spitalului ar fi intrat în concediu medical începând de marți, 14 aprilie. În schimb, medicul Odette Pană, șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, se află în concediu de odihnă încă de la începutul acestei săptămâni și urmează să revină la serviciu, vineri 17 aprilie.

Aceleași surse au precizat că la nivelul unității medicale există o înțelegere care permite medicilor și celorlalți angajați din ”linia întâi” să-și ia zile libere prin rotație atâta timp cât la spital nu există un aflux mare de pacienți în contextul pandemiei de coronavirus.

Prioritate ar avea medicii și asistenții din UPU, care se ocupă de triajul pacienților suspecți de COVID-19.

În Prahova, numărul cazurilor de infectări cu coronavirus se menține la nivelul de jos, în comparație cu celelalte județe din țară. Până acum, în Prahova, au fost confirmate 40 de cazuri de COVID-19, iar de trei zile nu a mai fost raportat un nou caz de infectare.

Reamintim că marți, 14 aprilie, președintele Klaus Iohannis a decretat că angajații din spitale, din domeniul asistenței sociale, precum și din instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale nu pot demisiona pe perioada stării de urgență. De asemenea, în cazul angajaților din aceste domenii care și-au depus deja demisiile, perioada de preaviz de 30 de zile se suspendă în acest moment și va continua să curgă după încetarea stării de urgență.

“Art. 56. – Termenele de preaviz prevăzute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu încep să curgă iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. Pe durata stării de urgență, pentru aceste categorii de personal, nu se aplică dispozițiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii.”

Decretul nu face însă referire și la dreptul la concedii de odihnă sau de sănătate al medicilor, polițiștilor, militarilor și asistenților sociali în perioada stării de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here