fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Doi doctori din Prahova vor fi judecați pentru omor. Au lăsat fără ajutor un copil născut prematur

Citește Și

- Reclamă -

Medicii  Cristinel Tironică Onu, ginecolog, şi Simona Nicoleta Brânzea, pediatru, foști angajați ai Spitalului Municipal din Câmpina, trimiși în judecată după ce au lăsat să moară un copil născut prematur vor fi judecați pentru omor.

Inițial cei doi doctori au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, o infracțiune pentru care pedeapsa este mult mai blândă.

- Reclamă -

 Judecătoria Câmpina a decis, miercuri 31 mai 2023, să schimbe încadrarea juridică în cazul medicului Onu Cristinel Tironică și Simona Nicoleta Brânzea din abuz în serviciu în omor, faptă pentru care pedeapsa poate ajunge la 20 de ani de închisoare. Doctorii au fost trimiși în judecată după ce o femeie a acuzat că copilul ei născut premature a fost lăsat să moară pe un pat de spital, acoperit cu un scutec, fără să primească ajutor medical.

”dispune schimbarea încadrării juridice faţă de inculpatul ONU CRISTINEL TIRONICĂ din infracţiunea de abuz în serviciu, în infracţiunea de omor, şi faţă de inculpata BRÂNZEA NICOLETA SIMONA din infracţiunea de abuz în serviciu, în infracţiunea de omor. Constată că în raport de noua încadrare juridică, Judecătoria Câmpina nu este competentă material să judece prezenta cauză”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Dosarul celor doi medici va fi trimis pentru judecată la Tribunalul Prahova, instanță competent să judece infracțiuni atât de grave precum omorul.

- Reclamă -

Cristinel Tironică Onu, ginecolog, şi Simona Nicoleta Brânzea, pediatru, au fost reclamați că au lăsat să moară un copil născut prematur, la 24 de săptămâni, fără să-i acorde îngrijiri medicale.

Copilul, un băiețel, s-a născut în noaptea de 29 septembrie 2018, în jurul orelor trei dimineața, şi a supraviețuit până a doua zi seara, în jurul orelor 20.00. Mamei i s-a spus că a născut un copil mort și chiar i s-a cerut acordul pentru incinerarea copilului, fără ca femeia să fie informată că în realitate bebelușul ei trăiește.

Medicii de gardă în acea noapte, Onu și Brânzea, nu au intervenit pentru a-i acorda copilului asistență medicală, chiar și în condițiile în care bebelușul cântărea 500 de grame cu slabe șanse să supraviețuiască.

Acesta a fost pus într-un sac, iar unei asistente i s-a cerut să-l ducă la morga spitalului.

- Reclamă -

Femeia a refuzat să respecte ordinul superiorilor când a văzut că bebelușul dă semne de viață.

A lăsat sacul pe un pat din salon și l-a acoperit cu un scutec.

Totul a fost descoperit la schimbarea de gardă, când cealaltă echipă de medici a intrat la program. Bebelușul care încă prezenta semne vitale a fost preluat și dus într-un incubator, dar a mai supraviețuit doar câteva ore.

Conducerea spitalului a decis atunci să facă plângere penală, iar pe numele medicilor Cristinel Tironică Onu și Simona Nicoleta Brânzea a fost deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...