drum blocat 465x390

drum blocat 465x390Tone de pietre blochează Drumul Naţional 57, care leagă Oltenia de Banat. Şoferii care vor să meargă de la Orşova la Moldova Nouă trebuie să ocolească 170 de kilometri. Pentru zeci de oameni din Şviniţa, situaţia este foarte gravă pentru că nu mai pot ajunge la serviciu. Situaţia nu va fi rezolvată prea curând din cauză că unele roci care au căzut au aproape patru metri înălţime.

Tone de piatră au căzut de pe versant şi au blocat complet drumul dintre Orşova şi Moldova Nouă. Şoferii sunt nevoiţi să se întoarcă din drum, pentru că în orice moment există pericolul ca alte pietre să cadă.

Pe câţiva zeci de metri, bolovani au distrus complet DN 57 şi nimeni nu mai poate circula pe acolo.

E drumul blocat şi aşteptăm. S-au prăbuşit stâncile. Nu se poate trece. Ne întoarcem!”, spune un șofer.

„Nu ştiam, acum am aflat de la domnul poliţist. Unde voiaţi să mergeţi? Voiam să vizităm pur şi simplu zona, atâta tot. Acum o să ne întoarcem”, spune un alt șofer.

Dacă unii şi-au stricat planurile de vacanţă, localnicii sunt într-o situaţie gravă.

Nu avem unde să trecem la muncă, nu avem posibilitatea. Stăm acasă dacă nu se deschide, în concediu. Nu avem ce munci”, spune angajatul unei firme de cablu.

Autorităţile promit că, măcar parţial, drumul va fi deschis cât mai repede.

Nicolae Drăghiea, prefectul judeţului Mehedinţi: Se lucrează în acest moment, dinspre Caraş-Severin am luat legătura cu prefectura. O să dea drumul la un fir pentru a face această legătură.

CNADNR propune o variantă ocolitoare prin localităţile Iablaniţa şi Oraviţa. Cursele şoferilor de TIR sunt însă date peste cap, pentru că trebuie să ocolească 170 de kilometri.

Nu este pentru prima dată când drumul dintre Orşova şi Moldova No este blocat. Anul trecut, şoseaua a fost închisă mai bine de o lună din cauza unui pod rupt de viitură.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here