fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

”Eficiență” maximă. Ro-ALERT emis în Prahova la două ore după ce furtuna s-a oprit

Citește Și

- Reclamă -

Prahovenii care locuiesc în zona Câmpina au primit mesaj Ro-ALERT de fenomene meteo extreme, miercuri 5 iulie, la ora 10 dimineața, în condițiile în care furtuna se oprise deja de două ore.

Reprezentanții ISU Prahova susțin că au emis mesajul de avertizare atunci când au primit alerta de cod roșu de la Administrația Națională de Meteorologie.

- Reclamă -

”În momentul în care s-a primit avertizarea de fenomene meteo extreme de cod roșu, atunci s-a transmis mesajul Ro-ALERT. Este cel cu valabilitate până la 11.30. Noi n-avem de unde să știm. În momentul în care primim avertizarea de fenomene meteo extreme atunci inițializam și noi acest mesaj Ro-ALERT”, a declarat Florin Chivu, prim-adjunct inspector șef al ISU Prahova.

Florin Chivu a precizat că ANM a transmis avertizarea de cod roșu de vreme severă către ISU Prahova ”în jurul orei 10.00 cu intrare în vigoare cu 10.05”.

În zona menționată (Câmpina, Telega, Breaza, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Măgureni, Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus) a fost o rupere de nori la primele ore ale dimineții (06.00- 8.00), nicidecum după ora 10.00. Mesajul Ro-ALERT a fost total ineficient, mulți dintre localnici fiind surprinși de inundații și viituri în case.

- Reclamă -

”A fost o rupere de nori și ne-a inundat de …Avem și case inundate și persoane cu dizabilități cărora le-a intrat apa în case. Ro-ALERT a fost emis după furtună, la vreo două ore. Ploaia a început pe la 7.30 și a durat până pe la 8.30. O oră cred că a fost peste 80 de litri pe metru pătrat”, a declarat Costel Brezeanu primarul comunei Telega.

De altfel ISU Prahova a raportat inundații în mai multe localități din județ la ora 9 dimineața, cu mult înainte de emiterea mesajului RO-ALERT.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Prahova, în ultimele ore, pompierii militari prahoveni au fost solicitați să intervină în următoarele situații:

 – În localitatea Comarnic, pentru evacuarea apei din subsolul și curtea unei locuințe (intervine o autospecială de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Comarnic. Intervenția este in derulare.

- Reclamă -

– În municipiul Câmpina, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina cu o autospecială de stingere). Intervenția este finalizată.

 – În comuna Cornu, sat Cornu de Jos s-a acționat pentru evacuarea apei din subsolul unei pensiuni, intervenția fiind finalizată în acest moment (a intervenit o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina).

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...