Un personaj cheie în dosarul grupării Saghel-Rădulescu-Ispas este omul de afaceri Laurențiu Manasieru, patronul SC DON INTERNATIONAL SRL, firmă care are ca obiect de activitate extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului. Laurențiu Manasieru, pe vremuri șoferul lui Bogdan Preda, zis Bijuca, a ajuns om de afaceri prosper după ce a preluat o parte din afacerile lui Bijucă. Acest lucru s-ar fi întâmplat cu sprijinul ofițerului Emanuel Saghel. După ce Manasieru a fost ajutat de Saghel să preia mai multe afaceri controlate de Bijucă, cei doi au devenit prieteni. Mai mult, se pare că Manasieru și-a arătat recunoștința față de Saghel, plătindu-i o excursie în Grecia.

În plus, Bijucă a fost cercetat într-un amplu dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, nu la BCCO, ci la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Merită precizat că Saghel la BCCO lucra direct pe linia evaziunii fiscale și spălării banilor.

Citește și: Un nou dosar penal pentru Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas! FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

Emanuel Saghel și Adrian Rădulescu sunt finii omului de afaceri Gabriel Crângașu. În familie se pare că a intrat și Laurențiu Manasieru, care se recomandă tot fin al omului de afaceri Crângașu. Însă, în timp ce Crângașu îi este naș de cununie, se pare că Laurențiu Manasieru mai are un naș din “lumea bună”. Presa locală din Pitești scria că George Dumitrescu, zis George Hoțul, patronul Amfora Plus Trans, i-a botezat copiii lui Laurențiu Manasieru.

George Dumitrescu a avut la rândul său probleme penale, într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activități miniere fără permis sau licență, fiind “turnat” chiar de către contabilă, despre care presa scria că îi este și amantă, după ce bărbatul ar fi bătut-o.

Revenind la Laurențiu Manasieru și Emanuel Saghel, procurorii DNA au descoperit că ofițerul de poliție avea în Dâmbovița o afacere cu stații de combustibil GPL. Prin trafic de influență, spun anchetatorii, Saghel a reușit să realizeze diverse lucrări la stația GPL, fără a mai achita contravaloarea serviciilor. În plus, procurorii spun că există indicii care arată că prin firma DON International Emanuel Saghel și Laurențiu Manasieru făceau evaziune fiscală și spălare de bani.

Citește și: Grupări de criminalitate organizată protejate de ofițerii BCCO Ploiești-FOTODOCUMENTE

Laurențiu Manasieru a ajuns în atenția opiniei publice și după ce a fost acuzat că l-a ultragiat pe polițistul Florian Ioniță. Ioniță, fostul lider de sindicat al polițiștilor prahoveni, s-a ales cu o mână în ghips după ce a încercat să imobilizeze un bărbat recalcitrant. Florian Ioniță a răspuns apelului făcut de un echipaj al Poliției Rutiere care se afla în misiune. În timp ce polițiștii de la Rutieră verificau documentele unei femei oprite în trafic, pasagerul din dreapta care se pare că era beat a început să se certe cu aceștia. Bărbatul recalcitrant s-a opus imobilizării iar polițistul Florian Ioniță a căzut, lovindu-se la cotul mâinii stângi. Bărbatul recalcitrant era chiar Laurențiu Manasieru, patronul Don International.

Potrivit unor surse din Poliția Prahova, în seara respectivului eveniment, Manasieru l-a amenințat pe Florian Ioniță că îl va da afară din poliție, folosindu-se de relațiile cu Saghel și cu Rădulescu. Aceleași surse susțin că Manasieru i-ar fi sunat și pe Saghel și pe Rădulescu în seara în care l-a agresat pe polițist.

Citește și: Ofițeri și șefi din Poliția Prahova, la un pas să fie arestați într-un dosar fabricat pe denunțuri false- FOTO DOCUMENTE, STENOGRAME

În acea seară, înainte să fie rănit ca urmare a încercării de a-l imobiliza pe afaceristul recalcitrant, Florian Ioniță a fost amenințat că va fi dat afară din Poliție. Se pare că Manasieru i-ar fi sunat pe Adrian Rădulescu, adjunctul șefului IPJ Prahova și pe Emanuel Saghel, ofițer la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate pentru ca aceștia să intervină și să-i pună la respect pe polițiștii care voiau să îl legitimeze.

Numele lui Laurențiu Manasieru apare și în cazul omului de afaceri Nicolae Nacu, patron al “Mega Metal Inox”. Când Nicolae Nacu a avut probleme penale, a declarat că acestea i se trag de fapt de la “Don International”. Nacu, fiind cunoscut pentru susținerea sa față de PDL, la acea vreme, spunea că în spatele dosarului său se află interese uriașe ale administratorilor Don International. Dar despre cum a fost “executat” Nicolae Nacu detaliem într-un alt articol.

Procurorii DNA Ploiești îl acuză, însă, pe Emanuel Saghel că este adevăratul administrator al Don International.

“În urma investigaţiilor efectuate dar şi din datele existente în cauză a reieşit faptul că, numitul SAGHEL EMANUEL- MIHAIL, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul B.C.C.O.-Ploieşti, desfăşoară activităţi comerciale împreună cu numitul MANASIERU LAURENŢIU, administrând în fapt societatea comercială S.C. DON INTERNATIONAL IMPEX S.R.L. Ploieşti.

În acest sens, există date potrivit cărora, Saghel Emanuel-Mihail a folosit sumele de bani obţinute din săvârșirea infracţiunilor de trafic de influenţă, pentru capitalizarea faptică a societăţii comerciale S.C. Don International Impex S.R.L.

De asemenea a rezultat faptul că, Saghel Emanuel-Mihail dispune cu privire la folosirea utilajelor societăţii comerciale mai sus menţionate pentru desfăşurarea de activităţi economice, comportându-se ca un administrator de fapt al S.C. Don International Impex S.R.L.

Saghel Emanuel-Mihail împreună cu Manasieru Laurenţiu, dispun cu privire la exploatarea agregatelor minerale din zona localităţii Strejnicu jud.Prahova unde funcționează un punct de lucru al S.C. Don International Impex S.R.L. şi pe care nu le înregistrează în evidenţele contabile ale societăţi ca şi venituri obţinute din activităţi de acest gen, existând indicii cu privire la săvârşirea de către aceştia a infracţiunii de evaziune fiscală şi de spălare de bani.

Din aceleaşi date existente în cauză, reiese faptul că, Manasieru Laurenţiu dispune asupra cantităţilor de agregate minerale ce urmează a fi exploatate în balastiera deţinută de S.C. Don International Impex S.R.L. pe raza localităţii Strejnicu jud. Prahova, prin intermediul sorei sale, MANASIERU GABRIELA, persoană împuternicită şi a numitului JIANU CRISTIAN-MARIUS, ambii salariaţii ai societăţii.”, se arată în dosarul în care Saghel, Rădulescu și Ispas au fost trimiși în judecată.

Citește și: Ponta, Năstase, Ghiță, Cosma, Anastase, Semcu, Alexe, Găoază, Bijucă, Piarole vizați de rapoarte informative din Ministerul de Interne

De asemenea, mai mulți martori la DNA l-au indicat pe Saghel ca fiind adevăratul administrator al DON International. Iată ce explică unul dintre aceștia:

“Cunosc faptul că comisarul şef de poliţie Saghel Emanuel desfăşoară activităţi incompatibile cu funcţia pe care o deţine în poliţie, în sensul că desfăşoară activităţi economice împreună cu naşul său Manasieru Laurenţiu prin firma controlată de acesta respectiv S.C. DON INTERNAŢIONAL S.R.L.

Prin prisma activităţilor desfăşurate ca ofiţer de poliţie, la un moment dat, Saghel Emanuel a avut spre instrumentare un dosar penal în legătură cu nişte utilaje pe care numitul Ceapchie Nicolae le achiziţionase în leasing pe firma sa, nu-mi amintesc denumirea, împreună cu Alexe Răzvan, utilaje care au fost înstrăinate în mod ilegal în sensul că fuseseră vândute înainte de a fi achitate la firma de leasing.

Am luat la cunoştinţă de faptul ca Saghel Emanuel în timpul cercetărilor desfăşurate în dosarul respectiv a procedat în aşa fel încât Alexe Răzvan să nu răspundă penal fiind tras la răspundere penală doar Ceapchie Nicolae iar utilajele ce făceau obiectul dosarului şi despre care se afirma că au fost vândute în Bulgaria, au ajuns în realitate la firma DON INTERNATIONAL controlată de Manasieru Laurenţiu.

Cunosc faptul că Manasieru Laurenţiu împreună cu Saghel Emanuel au o balastieră respectiv o exploatare în terasă de agregate minerale situată pe raza comunei Tîrgşoru Vechi sat Strejnicu.

Pentru a racola şi forţa clienţii să cumpere agregate minerale de la această exploatare, Saghel Emanuel dădea informaţii din dosare penale precum şi din interceptări telefonice, după care contacta persoanele respective, el sau Manasieru Laurenţiu, şi prin şantaj îi obliga sa cumpere agregate minerale pentru drumuri, de la S.C. Don International S.R.L.

În acest mod s-a procedat o perioadă lungă de timp, aproximativ 7 ani şi exemplific ca persoane şantajate pe primarul din Băicoi, Stătescu, primarul din Bălţeşti, Radu Ion şi fostul candidat la postul de primar al comunei Floreşti-Cristi Colonelu.

De asemenea am luat la cunoştinţă că, pentru agregatele minerale care au fost exploatate din balastiera lui Manasieru, nu a fost achitată către stat, redevenţa, agregatele fiind vândute mod ilicit şi în momentul în care fostul şef de la Garda de

Mediu, Popescu Ştefan, care în repetate rânduri s-a deplasat la balastiera lui Manasieru, cu scopul de a verifica evidenţele cantitative ale agregatelor exploatate iar cu aceste ocazii, era ameninţat de fiecare dată de către Saghel Emanuel şi chiar la un moment dat, pentru intimidarea sa, a fost transportat cu un jeep şi ameninţat de către unul din angajaţii firmei Don Internaţional şi chiar i s-a interzis să mai se prezinte la balastieră.

Pentru a favoriza buna desfăşurare a activităţii firmei Don International S.R.L. respectiv de livrare a agregatelor minerale, Saghel Emanuel în mod direct l-a ameninţat pe acesta să nu mai desfăşoare activităţi de exploatare a agregatelor minerale în judeţul Prahova şi cum acesta nu a dat curs acestor ameninţări, la ordinul lui Saghel Emanuel s-a deschis un dosar penal pe numele lui NACU un cunoscut om de afaceri pe piaţa exploatării agregatelor minerale iar în cadrul cercetării ulterioare efectuate, l-a reţinut pe acesta şi i-a blocat activitatea comercială.

De asemenea cunosc faptul că, comisarul şef Saghel Emanuel, dă frecvent bani cu camătă atât prin fratele său, cât şi prin alte persoane.

Cunosc şi faptul că Saghel Emanuel a primit fără bani un SUV Suzuki Vittara preparat pentru off – road dar nu cunosc de la cine.

Referitor la comisarul şef de poliţie ISPAS Constantin, am luat la cunoştinţă de faptul că, acesta desfăşoară activităţi incompatibile cu funcţia în sensul ca, împreună cu Chirică Cornel administrează societatea comercială BORSENIA COM S.R.L.

Această societate comercială deţine autorizaţie de antrepozit fiscal de producţie în domeniul produselor energetice ( deşeuri petroliere).

Cred că în anul 2013, au fost prinse mai multe persoane din judeţul Prahova şi care sustrageau produse petroliere din conducta Compet în zona judeţului Constanţa.

Acestea au fost surprinse chiar în momentul în care transportau produsul petrolier către antrepozitul fiscal Borsenia Corn din localitatea Inoteşti jud.Prahova, această societate comercială fiind un client fidel al acestor hoţi de produse petroliere, care au transportat frecvent, până să fie prinşi, la depozitul lui Chirică.

Cunosc faptul că ancheta a fost efectuată la poliţia din Prahova iar Ispas Constantin a intervenit personal pentru ca firma Borsenia Com să nu fie implicată în acest dosar penal.

Cunosc faptul că Ispas Constantin, pentru protecţia asigurată firmei Borsenia Com în ultimii 7 ani, şi-a efectuat concediul de odihnă împreună cu Chirică Cornel şi numai pe litoralul din Bulgaria.

De asemenea cunosc faptul că, Manasieru Laurenţiu, îi trimite acasă la Băteşti, lui Ispas Constantin, cu titlu de cadou, periodic, prin Chirică Cornel, porci mistreţi împuşcaţi.

Pe raza comunei Şima, Ispas Constantin deţine multe proprietăţi de teren agricol, se aude că ar fi în jur de aproximativ 600 de hectare, pe care le-a achiziţionat printr-un interpus, pe numele său, Baicu, care deţine o asociaţie agricolă în zonă şi pe al cărui nume este înregistrată şi ferma deţinută şi folosită de Ispas Constantin în localitatea Băteşti.

Atât declar, susţin şi semnez, după ce am citit şi am constatat că cele consemnate corespund celor declarate de mine, între orele 10.00 – 12.30.

Declaraţia nu a fost înregistrată audio/audiovideo din lipsa mijloacelor.tehnice speciale.”

Citește și: Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, înjură un magistrat: F*tu-l în gură să-l f*t de javră împuțită, de idiot prost – STENOGRAME

Vezi mai jos documentele la care se face referire în articol, acte ce sunt anexate dosarului 150/P/2014 în care cei trei polițiști Saghel, Rădulescu și Ispas au fost trimiși în judecată:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here